Επικοινωνία Μπλίνκεν-Λαβρόφ «τις επόμενες ημέρες»: Δεν θα αφορά την Ουκρανία

Η πρώτη επικοινωνία από τις 24 Φεβρουαρίου

Επικοινωνία Μπλίνκεν-Λαβρόφ «τις επόμενες ημέρες»: Δεν θα αφορά την Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να μιλήσει με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ «τις επόμενες ημέρες» για να θέσει πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των συλλήψεων της σταρ του WNBA, Brittney Griner και του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν στη Ρωσία, καθώς και της πρόσφατης συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Μια «ουσιαστική πρόταση» έχει κάνει ο Μπλίνκεν στη Ρωσία

Θα είναι η πρώτη τέτοια επικοινωνία από τότε που ξεκίνησε η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αν και ο Μπλίνκεν επέμεινε ότι η νέα αυτή συνομιλία «δεν θα είναι μια διαπραγμάτευση για την Ουκρανία».

Είπε επίσης ότι θα προειδοποιήσει τον Λαβρόφ ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δεν θα αποδεχτούν ρωσικές προσαρτήσεις ουκρανικού εδάφους. Επίσης, ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει μια «ουσιαστική πρόταση» στη Ρωσία για τους κρατούμενους, πριν από μερικές εβδομάδες.

«Υπήρξε μια ουσιαστική πρόταση στο τραπέζι, πριν από μερικές εβδομάδες, με σκοπό την απελευθέρωσή τους. Οι κυβερνήσεις μας έχουν επικοινωνήσει επανειλημμένως και απευθείας για αυτήν την πρόταση. Θα εκμεταλλευθώ την επικοινωνία (με τον Σεργκέι Λαβρόφ) για να δώσω συνέχεια στο θέμα και ελπίζω να οδηγηθούμε σε μια λύση», είπε ο Μπλίνκεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως τώρα, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από τη Ρωσία για τις προαναφερθείσες δηλώσεις Μπλίνκεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.