Διέλυσαν την ΕΜΑΚ με αντισυνταγματική «εξορία» των 54 ανεμβολίαστων πυροσβεστών! – Στα βήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν (βίντεο)

Διέλυσαν την ΕΜΑΚ με αντισυνταγματική «εξορία» των 54 ανεμβολίαστων πυροσβεστών! – Στα βήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν (βίντεο)

Η κυβέρνηση έδιωξε με μία 100% αντισυνταγματική πράξη 54 πυροσβέστες από τις οκτώ ΕΜΑΚ σε όλη την χώρα, επειδή αρνήθηκαν να υποστούν ιατρική επέμβαση στο σώμα τους, δηλαδή την έκχυση ουσιών στον οργανισμό τους, μια πράξη που οι κυβερνητικοί αποκαλούν «εμβολιασμό».

Οι πυροσβέστες απομακρύνονται από τις ομάδες τους με διαταγή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, ενώ οι 19 είναι από την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας που αριθμεί συνολικά 100 άτομα.

Αξίζει να τονιστεί πως σε όλη τη χώρα ο αριθμός των εργαζομένων στις 8 ΕΜΑΚ που υπάρχουν είναι περίπου 400 με την αποχώρηση των 54 εξ αυτών πρόκειται επί της ουσίας για μία έξοδο της τάξεως του 13,5%.

Η ζημιά που γίνεται στην ΕΜΑΚ είναι τεράστια σε ότι αφορά την δυναμικότητά της, αφού έχουν δοθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευσή τους και θα χρειαστεί καιρός και χρήμα. Πρόκειται για ενέργεια ανάλογη με αυτή που έκανε στην Αεροπορία της Τουρκίας ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά το πραξικόπημα όταν αποστράτευσε εκατοντάδες στελέχη της.

Οι πυροσβέστες είχαν διορία να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι, σε λίγες ημέρες θα γίνει η αντικατάστασή τους ενώ οι ίδιοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που επιθυμούν οι ίδιοι.

Επίσης, τονίζεται ότι αν κάποιος κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού και θέλει να επιστρέψει στην ΕΜΑΚ τότε όπως αναφέρουν πηγές «η πόρτα είναι ανοικτή». Φυσικά η απόφαση είναι 100% αντισυνταγματική.

Ήδη έχει βγει η διαταγή να καλυφθούν τα κενά και θα προηγηθεί ειδική εκπαίδευση εκείνων που θα τους αντικαταστήσουν η οποία θα διαρκέσει 2 εβδομάδες στοιχειωδώς φυσικά, αφού η εκπαίδευση διαρκεί χρόνια.

Τα κονδύλια της εκ νέου εκπαίδευσης θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός, φυσικά.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, δήλωσε για την σχετική απόφαση της κυβέρνησης: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για το Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτοί που έχουνε κάνει αυτές τις επιλογές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους ως προς την επιχειρησιακή δομή και λειτουργία αυτών των ειδικών μονάδων αντιμετώπισης καταστροφών και αυτοί που θα πάνε να πληρούν τις προϋποθέσεις, που όπως μαθαίνω τις πληρούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση και ο ρόλος των εμβολιασμένων είναι σημαντικός αλλά και οι απόψεις των ανεμβολίαστων είναι σημαντικές. Εμάς τώρα μας ενδιαφέρει αυτή η ειδική μονάδα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για τις οποίες έχει δημιουργηθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.