Βρετανία: Εργαζόμενος σε νοσοκομείο βίασε μέχρι θανάτου ηλικιωμένη με εγκεφαλικό

Βρετανία: Εργαζόμενος σε νοσοκομείο βίασε μέχρι θανάτου ηλικιωμένη με εγκεφαλικό

Χειροπέδες σε έναν νοσοκόμο πέρασαν οι αστυνομικές Αρχές της Βρετανίας, με την κατηγορία της δολοφονίας μιας 75χρονης αλλά και για τρεις σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και δύο βιασμοί.

Ο εργαζόμενος του Blackpool Victoria Hospital, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή, φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 13 συνολικά άτομα, βιάζοντας δύο ασθενείς, αλλά και να έκοψε το νήμα της ζωής ενός εξ αυτών, της 75χρονης Valerie Kneale, κακοποιώντας την σεξουαλικά.

Τις φρικιαστικές πράξεις του νοσοκόμου, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, έφερε στο φως έρευνα της αστυνομίας, μετά από καταγγελίες για κακομεταχείριση των ασθενών και αμέλεια στη μονάδα εγκεφαλικών τον Νοέμβριο του 2018.

Η νεκροψία που πραγματοποιήθηκε στη σορό της Kneale, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από εγκεφαλικό, ενώ λίγο μετά έσπασε το πόδι της όταν έπεσε από μια καρέκλα, έδειξαν τραύματα στην ευαίσθητη περιοχή της, με αποτέλεσμα να διαταχθεί περαιτέρω αστυνομική έρευνα.

Αν και είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ο παθολόγος του νοσοκομείου δεν πίστευε ότι αυτή ήταν η αιτία που άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως αποδείχθηκε, ο θάνατός της οφειλόταν σε εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία η οποία προκλήθηκε από κολπική ρήξη, έπειτα από σεξουαλική επίθεση που πιστεύεται πως δέχθηκε μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, συνελήφθη και κρατείται κατηγορούμενος για σοβαρά αδικήματα, αρκέστηκε να ενημερώσει αξιωματούχος της αστυνομίας του Μπλάκπουλ.

«Κατανοούμε ότι αυτό έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία στην κοινότητα, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι την έρευνα έχει αναλάβει μια ειδική ομάδα αξιωματικών. Πρόκειται για περίπλοκες και ευαίσθητες καταστάσεις που έχουμε δεσμευτεί να διερευνήσουμε διεξοδικά», πρόσθεσε, καλώντας όποιον έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει με τις Αρχές και να συνδράμει στις έρευνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.