ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διάλυση: Σκάφος με 72 λαθραίους μετανάστες διέπλευσε ανενόχλητο το Αιγαίο και τους αποβίβασε στα… Κύθηρα

Διάλυση:  Σκάφος με 72 λαθραίους μετανάστες διέπλευσε  ανενόχλητο το Αιγαίο και τους αποβίβασε  στα… Κύθηρα

Εικόνες διάλυσης παρουσιάζει το σύστημα επιτήρησης και ελέγχου στο Αιγαίο. Το νέο πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε εχθές, όταν ιστιοφόρο σκάφος διέπλευσε το Αρχιπέλαγος και αποβίβασε στα Κύθηρα χωρίς κανένα πρόβλημα 72 αλλοδαπούς από διάφορες χώρες της κεντρικής Ασίας (και από το Αφγανιστάν) και της Αφρικής, ενώ επιχείρησαν να κρατήσουν το συμβάν κρυφό με την δικαιολογία ότι έπρεπε να εντοπίσουν τους διακινητές τους οποίους τελικά και δεν εντόπισαν ποτέ!

Όπως αναφέρεται το σκάφος είχε αναχωρήσει βέβαια από την Τουρκία και το ΛΣ το εντόπισε αφού είχε ήδη πραγματοποιήσει ανενόχλητο την αποβίβαση των δεκάδων αλλοδαπών. Η υπόθεση βέβαια είχε και συνέχεια:

Τους έψαχναν όλη τη νύχτα στο νησί!

Αστυνομία και ΛΣ άρχισαν να αναζητούν τους αλλοδαπούς στην ενδοχώρα των Κυθήρων!

Έτσι κατάφεραν μετά βίας μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου να εντοπίσουν τους 72 αλλοδαπούς και να τους οδηγήσουν στο υποτιθέμενο κέντρο «ταυτοποίησης» της Λέρου απλά για να δηλώσουν τα στοιχεία τους χωρίς καμία δυνατότητα διασταύρωσης από τις «αρχές».

Φυσικά η συνέχεια είναι γνωστή. Αφού καταγραφούν θα μεταφερθούν στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση, αφού συμπληρώσουν αίτηση πρώτα για παροχή ασύλου. Ουδείς εξ αυτών πρόκειται να απελαθεί.

Όπως ανέφερε το ΛΣ ιστιοφόρο σκάφος που έπλεε (σ.σ. υποτίθεται) «ακυβέρνητο» και χωρίς επιβάτες – εντός του οποίου ανευρέθηκαν πειστήρια περί εμπλοκής του σε περιστατικό παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών – εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες εχθές από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά των Κυθήρων.

«Άμεσα» ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στη ξηρά.

Σταδιακά και μέχρι τις βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν εβδομήντα δύο αλλοδαποί επί της νήσου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου.

«Σημειώνεται ότι μέχρι τις βραδινές ώρες διαφυλάχτηκε το απόρρητο της επιχείρησης προκειμένου να εντοπιστούν τόσο οι διακινητές που διέφυγαν, όσο και λοιπά άτομα που ενεπλάκησαν στην παράνομη μεταφορά.»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν απόπειρας λογοκρισίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.