ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συμμορία ξήλωσε καλώδια 4.000 μέτρων από φωτοβολταϊκό πάρκο

Συμμορία ξήλωσε καλώδια 4.000 μέτρων από φωτοβολταϊκό πάρκο

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ασφάλεια για την δράση των τριών συμμοριών που εξαρθρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στον οικισμό του Πυρίου Θηβών, εξιχνιάστηκε άλλη μια μεγάλης έκτασης λεηλασία φωτοβολταϊκού πάρκου, η οποία έρχεται να προστεθεί στις 19 κλοπές και πέντε απόπειρες οι οποίες είχαν εξιχνιαστεί.

Η κλοπή είχε γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου και ήταν «έργο» της δεύτερης συμμορίας, που είχε διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές και τρεις απόπειρες σε φωτοβολταϊκά πάρκα και μία κλοπή από εργοτάξιο εταιρείας στην περιοχή της Θήβας από τις 11 Σεπτεμβρίου ως τις 6 Οκτωβρίου.

Τα τρία μέλη της, δύο από τα οποία έχουν συλληφθεί, είχαν προκαλέσει εκτεταμένη ζημιά στο πάρκο, ξηλώνοντας καλώδια μήκους 4.000 μέτρων και αξίας 3.480 ευρώ! Για την υπόθεση σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία.

Οι τρεις συμμορίες είχαν αρπάξει χιλιάδες μέτρα καλωδίων, μπαταρίες από μηχανήματα έργων, προβολείς, 3,3 κιλά χάλυβα, καταγραφικά μηχανήματα και άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 100.000 ευρώ!

​​​​​​​Μάλιστα, ένα από τα τέσσερα μέλη της τρίτης συμμορίας συμμετείχε και σε άλλη που εξαρθρώθηκε στις 21 Ιουλίου και είχε ξηλώσει καλώδια χαλκού και άλλο ηλεκτρολογικό υλικό αξίας 31.500 ευρώ από τέσσερα φωτοβολταϊκά πάρκα, στο διάστημα από τις 18 Μαΐου ως τις 14 Ιουλίου.

Προσπάθησαν να κλέψουν καλώδια από εταιρεία στα Ιωάννινα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είχαν καταφέρει να ξηλώσουν τα καλώδια του μηχανολογικού εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας σε περιοχή των Ιωαννίνων, όπου είχαν εισβάλει την περασμένη Παρασκευή αλλά έγιναν αντιληπτοί. Οι δυο Έλληνες ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.