ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ευνουχίζουν» την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.: Δρομολογούν αλλαγές στα «πρωτόκολλα» καταδίωξης!

«Ευνουχίζουν» την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.: Δρομολογούν αλλαγές στα «πρωτόκολλα» καταδίωξης!

Σε κρίση βρίσκεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς μετά το συμβάν στο Πέραμα με την καταδίωξη των τριών Ρομά, παρουσιάζονται διαφορετικές απόψεις για την δράση της ΔΙ,ΑΣ στο συμβάν.

Σε εσωτερική κρίση γιατί άλλοι εκφράζουν την δυσφορία τους για την εντολή που δόθηκε να σταματήσει η καταδίωξη, άρα η ΔΙ.ΑΣ έπραξε καλώς και συνέχισε την καταδίωξη και άλλοι εκφράζουν την ενόχλησή τους γιατί βλέπουν στην ΔΙ.ΑΣ υποτιθέμενα σημάδια «αυτονόμησης»!

Όλα αυτά την ώρα που η εγκληματικότητα των Ρομά έχει κτυπήσει ο «κόκκινο» τόσο με τη δολοφονία 80χρονης στην Ιστιαία όσο και με το πρωτοφανές περιστατικό στο Μενίδι όπου πάλι Ρομά λήστεψαν 35χρονη επιχειρώντας να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της!

Αποτέλεσμα όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Προ.Πο είναι να υπάρξουν αλλαγές στα «πρωτόκολλα καταδίωξης», δηλαδή να σταματούν οι καταδιώξεις, όσο και αλλαγές στην λειτουργία της ΔΙ.ΑΣ για να μην… «αυτονομείται».

Όλα αυτά βέβαια και ανάλογα στο πως θα εξελιχθούν οι ισορροπίες εντός του υπουργείου.

Το πόρισμα για την καταδίωξη στο Πέραμα βρίσκεται από χθες, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στα χέρια του υπουργού προστασίας του πολίτη.

Αυτό φέρεται να έχει βρει προβλήματα σε ότι αφορά στον συντονισμό αλλά και την εκπαίδευση των αστυνομικών.

Οι παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής δράσης της αστυνομίας αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται αλλαγές:

– στην εκπαίδευση των αστυνομικών

– στο πρωτόκολλο για τις καταδιώξεις (δηλαδή αφήστε τους να φύγουν)

– Επιταχύνεται επιπλέον ο σχεδιασμός για κάμερες στις στολές των αστυνομικών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (όπου υπάγεται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης.

Συνεργάτες του κ. Θεοδωρικάκου εξάλλου, με αφορμή το συμβάν στο Πέραμα έκαναν λόγο για έλλειμμα συντονισμού, ενώ δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη του ύποπτου οχήματος, αλλά παρ΄όλα αυτά σχεδιάζουν αλλάγές στο πρωτόκολλο!

Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου επιφυλάχθηκαν χθες να διευκρινίσουν εάν θα προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγές προσώπων, παραπέμποντας για το συγκεκριμένο θέμα και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Μελετώνται, τέλος, θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί ο έλεγχος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για την οποία αρκετοί στο εσωτερικό της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι εμφανίζει ίχνη «αυτονόμησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.