ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μηταράκης μετά την άρνηση της ΕΕ να χρηματοδοτήσει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο: «Θα γίνει με εθνικά κονδύλια»

Μηταράκης μετά την άρνηση της ΕΕ να χρηματοδοτήσει την επέκταση του φράχτη στον Έβρο: «Θα γίνει με εθνικά κονδύλια»

«Ο φράχτης του Έβρου θα γίνει με εθνικά κονδύλια, δεν είναι μεγάλα τα ποσά». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» και σχολιάζοντας την ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ολλανδίας, ο κ.Μηταράκης επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση επέκταση του φράχτη, μετά την ολοκλήρωση αυτού που κατασκευάστηκε ήδη στην περιοχή των Φερών και είναι 27 χιλιόμετρα.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον αρνείται να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκταση του φράχτη αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών στον Έβρο, κάτι που επιβεβαίωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέροντας «τη συνεχιζόμενη άρνηση της Επιτροπής να χρηματοδοτήσει την επέκταση του φράχτη του Έβρου ή τον φράχτη Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχει μία διχογνωμία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα δεν θέλουμε να είμαστε η πύλη εισόδου της Ευρώπης. Αν υπάρχουν κράτη της ΕΕ που θεωρούν ότι πρέπει να πάρουν πολύ περισσότερους μετανάστες ας ανοίξουν τα αεροδρόμιά τους και ας πάρουν όσο κόσμο θέλουν και ας δώσουν ανθρωπιστικές βίζες σε όσους θέλουν».

«Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της. Δεν το κρύβουμε, το είπαμε ξεκάθαρα, παρεμποδίζουμε παράνομες διελεύσεις. Αυτό είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα», ανέφερε ο κ.Μηταράκης. «Οι απολυτότητες των δικαιωματιστών ότι το διεθνές δίκαιο λέει το ένα ή το άλλο, κάτι που ακούμε πολύ συχνά από αριστερούς πολιτικούς, δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που πραγματικά λέει το διεθνές δίκαιο» και πρόσθεσε:

«Αυτός που μπορεί δυνητικά να κινδυνεύει δεν αποκτά ένα παγκόσμιο δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης για να διαλέξει τη χώρα και το μέρος που θέλει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «το μεταναστευτικό στην Ευρώπη έχει αλλάξει. Πλέον, μιλάμε για εργαλειοποίηση μεταναστών και στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών συνόρων και στην περίπτωση των συνόρων Λευκορωσίας-Πολωνίας, Λιθουανίας-Λετονίας και στην περίπτωση της Βόρειας Αφρικής με την Ισπανία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.