ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διωγμοί: Ποινική δίωξη στους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» για «διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση σε ανυπακοή»

Διωγμοί: Ποινική δίωξη στους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» για «διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση σε ανυπακοή»

Oι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», η γνωστή σελίδα πολιτών που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για «διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση σε ανυπακοή και διέγερση», στο πλαίσιο των διωγμών που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση σε όσους αντιδρούν ενεργά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων που εμφανίζονται να είναι διαχειριστές της σελίδας.

Η υπόθεση μπήκε στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας μετά την διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία αυτή για τη σελίδα «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» αφορά συνολικά 5 άτομα (έναν 67χρονο από την Αθήνα, έναν 55χρονο από τη Θεσσαλονίκη, έναν 53χρονο από τη Γλυφάδα, έναν 53χρονο από το Κιλκίς και έναν 52χρονο από την Καβάλα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα από καταγγελίες πολιτών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στη σελίδα αυτή, όπου διαδίδονταν ψευδείς ειδήσεις, υπήρχαν προτροπές για μη συμμόρφωση στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ παρέχονταν ακόμη και νομικές συμβουλές για την αντιμετώπιση των μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.