ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Συγκεντρώσεις πολιτών σε Λέσβο και Χίο κατά των νέων δομών παράνομων μεταναστών

Συγκεντρώσεις πολιτών σε Λέσβο και Χίο κατά των νέων δομών παράνομων μεταναστών

Δυο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στη Χίο και τη Μυτιλήνη. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό για τη δημιουργία Δομών στη μεν Λέσβο στη θέση Βάστρια, στη δε Χίο στη θέση Θόλος.

Στη συγκέντρωση της Χίου κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Παντελής Βρουλής, ενώ χαιρέτισαν και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Στο σύνολο τους ζήτησαν το σεβασμό στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μόνο μίας δομής για καταγραφή και ταυτοποίηση με χωρητικότητα έως 500 άτομα.

Της συγκέντρωσης στη Χίο ακολούθησε πορεία στο πολιτικό γραφείο του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη και στο Λιμεναρχείο της Χίου όπου και επιδόθηκαν σχετικά ψηφίσματα.

Αντίστοιχη συγκέντρωση με το ίδιο αίτημα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης όπου μίλησε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με κοινή ανακοίνωση τους οι Νομαρχιακές Επιτροπές Λέσβου, Χίου και Σάμου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι «η χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σήμερα σε Χίο και Λέσβο, η μη διοργάνωση αντίστοιχου στη Σάμο, η άρνηση στήριξης των κινητοποιήσεις από τους δημάρχους των νησιών και τα ανοικτά καταστήματα δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως “λευκή επιταγή”. Αποτελεί όμως τρανή απόδειξη εμπιστοσύνης των νησιών στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Οι νησιώτες γυρίζουν την πλάτη τους στη διχαστική πολιτική των διοργανωτών και στα αδιέξοδα που καλλιεργεί. Επιθυμούν το μεταναστευτικό να αποτελέσει παρελθόν και τα νησιά μας να μπουν σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.