ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες έξω από το χωριό Ζόλα (φώτο-βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες έξω από το χωριό Ζόλα (φώτο-βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά.

Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Λίγο μετά τις 10 η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη. Ο δήμαρχος Κεφαλληνίας, Αλέξανδρος Παρίσης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν κρίνεται πλέον αναγκαία η εκκένωση του χωριού, καθώς τα δύο από τα τρία μέτωπα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, κάτι που αναμένεται να γίνει και με το τρίτο εντός των επόμενων ωρών.

Επιπλέον, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα ένα ελικόπτερο Έρικσον και δύο Καναντέρ προκειμένου να επιχειρήσουν τις πρώτες πρωινές, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

«Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες.. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα . Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά», δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.