ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτά είναι τα οκτώ μέλη της σπείρας τσιγγάνων που είχαν ρημάξει σπίτια σε όλη την Αττική

Αυτά είναι τα οκτώ μέλη της σπείρας τσιγγάνων που είχαν ρημάξει σπίτια σε όλη την Αττική

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των οχτώ τσιγγάνων της σπείρας που έκλεβε σπίτια σε όλη την Αττική αλλά και κακοποιούσε τα θύματά τους έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση της.

Τα επτά από τα οκτώ μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί ενώ το όγδοο, μια γυναίκα δεν έχει συλληφθεί.

Η σπείρα χτυπούσε συνήθως το πρωί και το μεσημέρι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων αφού πρώτα κατόπτευαν τους στόχους τους.

Όταν εντόπιζαν κάποιο ανοιχτό παράθυρο έκαναν «ρεσάλτο» ακινητοποιώντας στη συνέχεια τα θύματά τους με την άσκηση σωματικής βίας.

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, κακοποίησαν σεξουαλικά ένα από τα θύματά τους

Πολλές φορές, δε, λίγο πριν τη ληστεία πλησίαζαν τα υποψήφια θύματά τους προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν.

Ορμητήριο της σπείρας ήταν καταυλισμοί σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια ενώ συνήθως χρησιμοποιούσαν την Αττική Οδό προκειμένου να είναι πιο σύντομος ο χρόνος διαφυγής τους που γινόταν με επικίνδυνους ελιγμούς όταν εντοπίζονταν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Κωνσταντίνο αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1994 στην Αθήνα

ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Βαλάντη ή Χρυσοβαλάντη αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1995 ή το 1996 στην Αθήνα ή στη Νίκαια ή στον Κορυδαλλό

ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Παρασκευής, γεννηθέντα το 1994 στη Νίκαια

ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Αναστασίου αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθέντα το 1997 στην Αθήνα

ΜΗΤΡΟΥ Ιωάννη ή Βαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα το 1984 ή 1985 ή 1988 στη Νίκαια ή στην Καλαμάτα ή στην Αθήνα

ΜΗΤΡΟΥ Χρυσοβαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα 1989 ή 1996 στη Νίκαια ή στην Αθήνα

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ευάγγελο αγνώστου πατρός ή του Νικολάου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα 2000 ή 2001 στον Πειραιά

Και τη μη συλληφθείσα ΛΕΝΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΝΤΕΡΗ ή ΛΕΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΟΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή ή Δήμητρα του Παναγιώτη και Γεωργίας, γεννηθείσα το 1972 στην Αχαΐα ή στην Κόρινθο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.