Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από ΗΠΑ για Ουκρανία: «Να καταστραφεί η γέφυρα του Κερτς» – Μετέφεραν α/α «ομπρέλα» σε Γερμανία

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από ΗΠΑ για Ουκρανία: «Να καταστραφεί η γέφυρα του Κερτς» – Μετέφεραν α/α «ομπρέλα» σε Γερμανία

Κρίσιμες είναι οι στιγμές για την Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή του Αζόφ καθώς οι ΗΠΑ έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, για την ακρίβεια για πρώτη φορά από τον 20ο αιώνα, οι Αμερικανοί μετέφεραν ένα τεράστιο φορτίο όπλων στην Γερμανία και ενεργοποιούν επιπλέον αντιαεροπορική “ομπρέλα”.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την εφαρμογή “Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών” προς υποστήριξη αμερικανικής δύναμης που δρα στην Ουκρανία. Kάτι που σημαίνει πως πολύ σύντομα θα δούμε νέες σφοδρές συγκρούσεις και σε Α.Ουκρανία.

Ταυτόχρονα ο Π.Ποροσένκο δείχνει ότι θα προβεί σε μοιραία πράξη, έδωσε διαταγή και ξεκίνησαν όπως θα δείτε και στο βίντεο, ασκήσεις στην θάλασσα του Αζόφ, μια “ανάσα” από τις ρωσικές δυνάμεις.

Περίπου 100 φορτία με διαφόρων ειδών πυρομαχικά έφτασαν εσπευσμένα στην αμερικανική βάση Ramstein στην Γερμανία. Ο David Head, Διοικητής του 86ου τομέα Επιχειρήσεων, ανέφερε πως αυτό ήταν το μεγαλύτερο φορτίο όπλων από τον 20ο αιώνα..

“Εφτασε το μεγαλύτερο φορτίο όπλων από το 1999. Τα πυρομαχικά αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιχειρήσεις της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης” είπε χωρίς περιστροφές.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε μονάδα μακράς εμβέλειας πυροβολικού χτες Παρασκευή ενώ δύο μέρες πριν τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία νέο αντιαεροπορικό Τάγμα στη Νότια Γερμανία.

Η ενεργοποίηση της 41ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού, 13 χρόνια μετά την παύση λειτουργίας της, μόνο καλό σημάδι δεν είναι. Η πρώτη μονάδα βρισκόταν στο Babenhausen από το 1972 μέχρι το 2005. Η νέα μονάδα βρίσκεται στην Βαυαρία.

“Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε πυρά μεγάλης εμβέλειας με φοβερή ακρίβεια στις δυνάμεις που θα δράσουν στην Ευρώπη” είπε ο Διοικητής της Ταξιαρχίας, Seth Knazovich.

1.000 Αμερικανοί στρατιώτες συρρέουν στην Γερμανία για να ενωθούν με ακόμη 1.500. Αυτοί θα προστεθούν στους ήδη 33.000 στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

Επιπλέον, την Τετάρτη ενεργοποιήθηκε και το 5ο Τάγμα, η 4η Αντιαεροπορική Μονάδα Πυροβολικού, στο Ansbach.

“Να καταστραφεί η γέφυρα του Πούτιν στην Κριμαία” καλεί Αμερικανός αναλυτής επιβεβαιώνοντας τη Μόσχα για τις ουκρανικές κινήσεις γύρω από τα Στενά.

“Ο Β.Πούτιν κατασκεύασε τη γέφυρα που συνδέει στο Στενό του Κέρτς με την Κριμαία. Η Ουκρανία πρέπει τώρα να το καταστρέψει” τονίζει σε άρθρο γνώμης Αμερικανός αναλυτής. Να σημειώσουμε πως η Μόσχα τόνιζε από την αρχή ότι η αποστολή των Ουκρανών ναυτών ήταν αυτή ακριβώς.

“Αν και αυτό συνιστά πράξη κλιμάκωσης, αυτό θα δείξει την αξιοπιστία της Ουκρανίας αλλά και του Ποροσένκο ενώ θα καταστρέψει το ψυχολογικό και φυσικό πλεονέκτημα του Πούτιν.

Ευτυχώς η Ουκρανία έχει τα μέσα να εξαπολύσει αεροπορικές επιδομές κατά της γέφυρας ώστε να την αχρηστεύσει εντελώς”.

Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν;

Μάλλον με κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία. Αλλά αυτό θα συμβεί έτσι και αλλιώς τους επόμενους μήνες. Ετσι το Κίεβο πρέπει να αντιδράσει τώρα ώστε να στείλει “σήμα στην Μόσχα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την “απορρόφηση” από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να υποστηρίξουν την κίνηση αυτή της Ουκρανίας.

Επιπλέον θα καταστρέψει την προπαγάνδα του Πούτιν για τα εγκαίνια της γέφυρας. Η γέφυρα αυτή αποτελεί σύμβολο για την αναγέννηση της Ρωσίας. Αν τις καταστρέψουμε θα δώσουμε ηχηρό κτύπημα στις φιλοδοξίες του Πούτιν και των Ρώσων”. προσθέτει…

Δείτε εικόνες και βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.