ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επεισόδια στη βίλα Αμαλία – Προσπάθεια ανακατάληψης (upd)

Επεισόδια στη βίλα Αμαλία – Προσπάθεια ανακατάληψης (upd)

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη βίλα Αμαλία μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που προσπάθησαν ξανακαταλάβουν το κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέυδεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει και χρήση χημικών.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας και τη λήξη της 20χρονης κατάληψης του κτιρίου σήμερα τα ξημερώματα μία ομάδα ατόμων πλησίασε στο σημείο και αφού δεν συνάντησε αστυνομικούς έσπασε τα πρόχειρα προστατευτικά που είχαν μπει στην πόρτα και εισέβαλε στο κτήριο.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ που στάθμευε σε άλλο σημείο κοντά στη γνωστή βίλα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας.

Όλα δείχνουν ότι μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα ύστερα απ’ την εισβολή της αστυνομίας στις 20 Δεκεμβρίου και τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επανακαταλάβουν το κτήριο.

Ανανέωση 08:45

Περικυκλωμένη από αστυνομικούς είναι η βίλα Αμαλία, καθώς περίπου 40 άτομα κατάφεραν να ξαναεισβάλουν στο κτήριο νωρίς το πρωί.

Ολα ξεκίνησαν όταν περίπου 80 άτομα έφτασαν στο κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέυδεν και επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρισκόταν από έξω για φύλαξη.

Οι νεαροί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ενώ οι μισοί συμπλέοκονταν με τους αστυνομικούς, οι υπόλοιποι κατάφεραν να ξανακαταλάβουν τη βίλα.

Κατά τις συμπλοκές έγινε και χρήση χημικών, ενώ έχει κλείσει η Αχαρνών. Επί τόπου βρίσκονται πλέον πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσω του Διαδικτύου έχει γίνει και κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταλήψίες.

Ανανέωση 09:20

Με έφοδο της Αστυνομίας στο κτήριο έληξε η κατάληψη στη βίλα Αμαλία, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από περίπου 40 άτομα.

Οι αστυνομικοί δε συνάντησαν αντίσταση κατά την έφοδο, ενώ οι νεαροί που ήταν μέσα συνελήφθησαν.

Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας “Αμαλία”, αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο, λόγω του ότι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.