H κυβέρνηση παρακαλεί τους αλλοδαπούς στο Σύνταγμα: «Φύγετε γιατί δημιουργείτε αρνητική εικόνα»

H κυβέρνηση παρακαλεί τους αλλοδαπούς στο Σύνταγμα: «Φύγετε γιατί δημιουργείτε αρνητική εικόνα»

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε τους αλλοδαπούς που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί.

Να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των ελληνικών Αρχών και να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, όπου βρίσκονται από εχθές, ζητά από τους 60 μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωση, η άρνηση των μεταναστών (οι οποίοι κατέφυγαν στο Σύνταγμα μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπό κατάληψη όπου διέμεναν στα Εξάρχεια) να αποχωρήσουν, «δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.

Ακόμη το ΥΜΕΠΟ σημειώνει: «Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία». Και προσθέτει: «Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

«Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Σύνταγμα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους περίπου 50 πρόσφυγες που έστησαν σκηνές από το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία.

Οι μετανάστες, που μέχρι πρόσφατα διέμεναν σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, και τα οποία εκκενώθηκαν στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας, αρνούνται να φύγουν από το κεντρικό σημείο της Αθήνας και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, όπως τους ζητείται να πράξουν.

Στο σημείο από το πρωί βρίσκονται διαπραγματευτές μαζί με διερμηνείς αλλά και ένα λεωφορείο, έτοιμο να τους μεταφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει από εχθές απέναντι από τη Βουλή με πλακάτ και χαρτόνια που γράφουν συνθήματα όπως «γιατί μας αναγκάζετε να μένουμε σε σκηνές όταν υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια» και «είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.