ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

13 ληστείες τον τελευταίο καιρό με θύμα και γνωστή δημοσιογράφο – Εξιχνιάστηκε η σπείρα (φωτο)

13 ληστείες τον τελευταίο καιρό με θύμα και γνωστή δημοσιογράφο – Εξιχνιάστηκε η σπείρα (φωτο)

Η εγκληματική ομάδα που κατάφεραν να ξεδοντιάσουν την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικοί διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και ληστείες σε βάρος ανηλίκων. Ανάμεσα στα θύματα και γνωστή δημοσιογράφος από της οποίας την οικία στον Βύρωνα αφαίρεσαν κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά από επιχείρηση στα Άνω Λιόσια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες ηλικίας 37, 21 και 20 ετών ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 11 συνεργοί τους.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της πριν από περίπου έξι μήνες. Αφού έβαζαν στο μάτι τα διαμερίσματα κυρίως του 1ου ορόφου, στη συνέχεια γλιστρούσαν μέσα από τις μπαλκονόπορτες και τα άδειαζαν. Μάλιστα όπως αναφέρεται χρησιμοποιούσαν “μοναδικό μοτίβο θραύση μπαλκονόπορτας διαμερίσματος πρώτου ορόφου με με προηγηθείσα αναρρίχηση στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων”.

Όπως δε, προκύπτει από τη δικογραφία αυτό που κυρίως έψαχναν στα διαμερίσματα ήταν κοσμήματα όπως έγινε στην περίπτωση της δημοσιογράφου στις 18 Φεβρουαρίου όπου στο χρονικό διάστημα μεταξύ 16:00 και 22:00 παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος του 1ου ορόφου στον Βύρωνα και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, και μία ληστεία ενώ αξίζει να τονισθεί ότι οι δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους με την απειλή μαχαιριών, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.