ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί με λοστάρια ματαίωσαν το “straight pride” – Τι λένε οι διοργανωτές

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί με λοστάρια ματαίωσαν το “straight pride” – Τι λένε οι διοργανωτές

Ματαιώθηκε τελικά το Straight Pride Parade ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι «Ενωμένοι Μακεδόνες», οι οποίοι είχαν αναλάβει την διοργάνωσή του.

Όπως σημειώνουν σε ανάρτησή τους στο facebook, η απόφαση αυτή εληφθη λόγω της παρουσίας «περίεργων ατόμων με λοστάρια που έχουν καταλάβει την πλατεία Αριστοτέλους».

Οι “Ενωμένοι Μακεδόνες” σημειώνουν ακόμη ότι η αστυνομία δεν εκκενώνει τον χώρο από αυτή την ομάδα ατόμων «μη επιτρέποντας σε οικογενειάρχες να κάνουν την προγραμματισμένη εκδήλωση.

Αναλυτικά το μήνυμά τους:

«Το straight pride parade ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ για λογούς ασφαλείας.

Δεκάδες…”περίεργα” άτομα με λοταρία έχουν καταλάβει την πλατεία Αριστοτέλους.

Η αστυνομία από την άλλη δεν έχει πρόθεση να εκκενώσει την πλατεία από αυτά τα άτομα μη επιτρέποντας σε οικογενειάρχες να κάνουν την προγραμματισμένη εκδήλωση.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΜΑΣ!», αναφέρουν.

Νωρίτερα ομάδα περίπου πενήντα αναρχικών είχε καταλάβει το χώρο στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου επρόκειτο να συγκεντρωθούν μέλη της ομάδας για την εκδήλωση Straight Pride.

Σκοπός των αναρχικών είναι να ακυρωθεί, όπως και τελικά έγινε, η εκδήλωση των «Ενωμένων Μακεδόνων», η οποία πραγματοποιείται ως αντίδραση στη διεξαγωγή του Gay Pride.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή επεισοδίων.

Να σημειωθεί ότι πριν από κάποιες ημέρες ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει την εκδήλωση ως «ηλιθιότητα».

«Δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν, ούτε στη δικιά μας τη γενιά, ούτε στις επόμενες γενιές, τα Straight Pride, αυτή η περίφημη ηλιθιότητα. Τι θα πει Straight Pride, δηλαδή, υποστηρίζουν τη φυσιολογικότητα;

Γιατί αυτό λένε. Φυσιολογικό είναι αυτό που βγαίνει από μέσα σου, δεν είναι πως επειδή εγώ είμαι μάτσο αγοράκι, εγώ είμαι ο φυσιολογικός. Και γιατί είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ; Αυτό το ερώτημα δεν θα ξεπεραστεί εύκολα.

Πάντοτε θα υπάρχουν αντιδράσεις», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το 8ο Thessaloniki Pride, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Την ίδια περίπου ώρα το 8ο Thessaloniki Pride πραγματοποιήθηκε ανεμπόδιστο.

Οι εκδηλώσεις του 8ου Thessaloniki Pride το οποίο φέτος έχει σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία», ξεκίνησαν την περασμένη την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνονται σήμερα.

H πορεία «υπερηφάνειας» ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και θα κινηθεί στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.