Συνέλαβαν Ιρανό και Ιρακινό γιατί βοηθούσαν αλλοδαπούς να διαφύγουν στο εξωτερικό

Συνέλαβαν Ιρανό και Ιρακινό γιατί βοηθούσαν αλλοδαπούς να διαφύγουν στο εξωτερικό

Ένας Ιρανός και ένας Ιρακινός συνελήφθησαν, στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος… «Διαχείρισης» Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής (γιατί ως γνωστόν μόνο διαχείριση κάνουμε σε αυτή τη χώρα και τίποτα παραπάνω) και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατηγορούμενοι γιατί βοήθησαν 49 μετανάστες να αποδράσουν από την Ελλάδα προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε προαύλιο χώρο υπό ανέγερση κτιρίου στην περιοχή του Χαϊδαρίου, να συντονίζουν και να επιβιβάζουν, κάτω από επικίνδυνες και ασφυκτικές συνθήκες τόσο σε καρότσα φορτηγού, όσο και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πλήθος αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες κατέβαλαν χρηματικά ποσά από 4.000 έως 5.000 το άτομο, προκειμένου να προωθηθούν παράνομα, αρχικά στην Ιταλία, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα χρήματα φέρεται ότι διακινήθηκαν μέσω άτυπου συστήματος μεταφοράς χρημάτων «HAWALA BANKΙNG».

Παράλληλα, για να αποκρύψουν την παράνομη δράση τους, οι δύο δράστες είχαν τοποθετήσει στο κλεμμένο Ι.Χ αυτοκίνητο πλαστές πινακίδες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιας μάρκας και χρώματος, ενώ το έθεταν σε λειτουργία με τη χρήση κλεψίτυπου ηλεκτρονικού κλειδιού.

Όπως είναι επίσης γνωστό το μόνο που δείχνει να ενοχλεί τις Αρχές είναι η “παράνομη” έξοδος από τη χώρα.

Η παράνομη είσοδος δεν ενοχλεί απολύτως κανένα.

Όσο για τους μετανάστες αυτοί απλώς θα αφεθούν ελεύθεροι για να προσπαθήσουν ξανά με όποιο τρόπο μπορούν να δραπετεύσουν από την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσοχή όμως, γιατί οι «Αρχές» επαγρυπνούν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.