Περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς: Διαγωνισμός για την προμήθεια 250.000 εντύπων αιτήσεων ασύλου!

Περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς: Διαγωνισμός για την προμήθεια 250.000  εντύπων αιτήσεων ασύλου!

Σε «συναγερμό» έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για το επερχόμενο νέο μεγάλο κύμα αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν τη χώρα τους επόμενους μήνες.

Βέβαια ο «συναγερμός» αφορά την υποδοχή τους και μόνο, αφού η χώρα έχει παραδοθεί κυριολεκτικά στους σχεδιασμούς κέντρων αποφάσεων, τα οποία βρίσκονται εκτός χωράς.

Έτσι στο πλαίσιο της… επαγρύπνησης των αρχών η κυβέρνηση καταφεύγει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 250.000 εντύπων αιτήσεων ασύλου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα αιτήσεων, που έχει προμηθευτεί η υπηρεσία Ασύλου τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τρίτη η υπηρεσία Ασύλου προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια 249.750 εντύπων για εκτύπωση αιτούντων διεθνή προστασία. Το έργο προϋπολογισμού 49.55,40ευρώ χρηματοδοτείται από το «ENSURING AND ENHANCING ACCES TO A FAIR EFFICIENT ASYLUM PROCESS IN GREECE», δηλαδή μεταφραζόμενο σε απλά ελληνικά προετοιμαστείτε γιατί έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες «πρόσφυγες».

Η υποβολή κλειστών προσφορών γίνεται στην έδρα της υπηρεσίας Ασύλου και ολοκληρώνεται στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 6 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της. Τα πρώτα 49.750 έντυπα θα παραδοθούν 10 μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης και από τον 3ο μήνα και μετά θα παραδίδονται 50.000 τεμάχια σε μηνιαία βάση μέχρι τη συμπλήρωση της υπό προμήθειας ποσότητας των 249.750 εντύπων.

Γερμανικό «δούλεμα» άνευ προηγουμένου: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα»

Στο μεταξύ η Γερμανία αναλίσκεται σε δηλώσεις άνευ περιεχομένου, από τη στιγμή που έχει διασφαλίσει τα «νότα» της καθώς όλες οι χώρες από τα Σκόπια μέχρι το Βερολίνο θωρακίζουν τα σύνορά τους, πλην φυσικά μιας.

Έτσι η Γερμανίδα κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την… «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή της δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας για το «προσφυγικό» αναφερόμενη στην αύξηση του αριθμού των αφίξεων μεταναστών στα ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς τόνισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η γρήγορη και σημαντική αύξηση των επαναπροωθήσεων.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα ελληνικά νησιά με μεγάλη προσοχή και η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των αφίξεων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι αριθμοί είναι πάντως σημαντικά χαμηλότεροι από ό,τι πριν από την δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, και το κεντρικό σκεπτικό της δήλωσης είναι να εγγυηθούμε για τους πρόσφυγες στην Τουρκία επαρκή ασφάλεια και να δημιουργήσουμε προοπτικές ώστε να μην έχουν κανέναν λόγο να μεταναστεύσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η κ. Φιτς και προσέθεσε ότι για το προσφυγικό «οι αριθμοί δείχνουν ότι επί της ουσίας αυτό έχει επιτευχθεί».

Ουσιαστική για αυτό είναι, όπως είπε, η λεγόμενη «διευκόλυνση» για πρόσφυγες στην Τουρκία και η ΕΕ παρέχει μέσω αυτής αποφασιστική στήριξη σε πρόσφυγες και σε κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία. «Θεωρούμε ότι η δήλωση της 18ης Μαρτίου 2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας είναι επιτυχία και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται», τόνισε, για να προσθέσει:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να εργαστεί περαιτέρω στο πλαίσιο αυτής της δήλωσης και σε αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας να αυξηθούν γρήγορα και σημαντικά οι αριθμοί των επαναπροωθήσεων. Η νέα ελληνική κυβέρνηση -το τονίζω ακόμη μία φορά- συμμερίζεται αυτή την άποψη και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα σωστά βήματα και στεκόμαστε έτοιμοι να την στηρίξουμε τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και διμερώς».

Βέβαια είναι το λιγότερο ανόητο να πιστεύουν κάποιοι στην συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας από τη στιγμή που η Τουρκία απειλεί –και θα το πράξει- να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μουσουλμάνους στην Ελλάδα.

Είναι αστείο να θεωρούν κάποιοι ότι η Τουρκία θα τους δεχθεί πίσω μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.