ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πάνω από 800 νέοι αλλοδαποί στα ελληνικά νησιά μέσα σε ένα 48ωρο – 380 έφυγαν από τη Σάμο

Πάνω από 800 νέοι αλλοδαποί στα ελληνικά νησιά μέσα σε ένα 48ωρο – 380 έφυγαν από τη Σάμο

Αμείωτες συνεχίζονται οι ροές αλλοδαπών προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς μόλις σε 48 ώρες πέρασαν συνολικά 832 νέοι πρόσφυγες στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο, καταγράφηκαν 360 νέοι αλλοδαποί από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τις 4 το απόγευμα της Τρίτης. Από αυτούς, οι 62 έφτασαν τα χαράματα στη Λήμνο και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο με πλοίο της γραμμής. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στη Χίο έφτασαν άλλοι 109 πρόσφυγες και στη Σάμο 16. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 347 πρόσφυγες είχαν περάσει τη Δευτέρα στη Λέσβο (147), τη Χίο (75) και τη Σάμο (116).

380 πρόσφυγες έφυγαν από Σάμο
Επιπλέον, 150 πρόσφυγες μετακινήθηκαν την Τρίτη από τη Σύμη με προορισμό τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Κω και τη Λέρο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί κι άλλες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο από τη Σύμη προς τα γύρω νησιά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης έφτασαν από τη Σάμο στον Πειραιά 380 άτομα, για τα οποία είχε γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Οι αιτούντες θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα κέντρα. Την Τετάρτη προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 προσφύγων από τη Χίο και τη Λέσβο προς τον Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.