ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μεγάλη φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα με 538 επιβάτες και εκατοντάδες οχήματα (upd)

Μεγάλη φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα με 538 επιβάτες και εκατοντάδες οχήματα (upd)

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το Olympic Champion της ANEK LINES.

Εξαιτίας της μεγάλης φωτιά το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, πληροφορίες επισημαίνουν ότι υπήρχαν πάνω στο πλοίο 538 επιβάτες, 293 οχήματα και 74 άτομα από το πλήρωμα.

Το αρχηγείο του Λιμενικού ενημερώθηκε στις 7:50 το πρωί του Σαββάτου ότι ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του πλοίου.Οι πρώτες πληρορφορίες κάνουν λόγω πως η φωτιά ξεκίνησε από νταλίκα-ψυγείο.

Το Olympic Champion μόλις είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία και βρισκόταν περίπου μισό μίλι από το λιμάνι.

Το πλοίο επέστρεψε και έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι και ξεκίνησε η ομαλή αποβίβαση των επιβατών, χωρίς να προκληθεί κάποιο πρόβλημα ή τραυματισμός, σύμφωνα με εκπρόσωπο του λιμενικού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δυο άτομα χρειάστηκαν να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο Υγείας της περιοχής.

Πρόκειται για έναν 80χρονο Ελληνα και έναν Γερμανό, ο οποίος είχε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν αμέσως μετά. Παράλληλα, ένας Κούρδο μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αναθυμιάσεων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει επιληφθεί το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στην περιοχή βρίσκονται, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Τον Αύγουστο του 2018, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τη φωτιά στο πλοίο εξέδωσε ανακοίνωση το λιμενικό. Αυτή αναφέρει τα εξής:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων.

Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.