ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτοφανές: «Επιτάσσουν» πτέρυγα του Αμαλία Φλέμινγκ μέχρι το 2024 για να βάλουν μέσα αλλοδαπούς – Οι ασθενείς;

Πρωτοφανές: «Επιτάσσουν» πτέρυγα του Αμαλία Φλέμινγκ μέχρι το 2024 για να βάλουν μέσα αλλοδαπούς – Οι ασθενείς;

Όλοι γνωρίζουμε πως η δημόσια υγεία στην Ελλάδα υπολειτουργεί, με τους πολίτες να απολαμβάνουν δυσανάλογα κακή δημόσια υγεία σε σχε΄ση με τους φόρους που πληρώνουν, με ελλείψεις σε γιατρούς φάρμακα και κλίνες.

Πώς θα γίνει η κατάσταση χειρότερη αλλά και επικίνδυνη; Θα συστεγάσουμε μαζί ασθενείς και αλλοδαπούς.

Και τα νοσοκομεία της Αθήνας επιστρατεύονται για να στεγάσουν μετανάστες , ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανθρώπινες ροές του τελευταίου διαστήματος.

Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση κτηρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκτός των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο, παραχωρούνται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το σκοπό αυτό και δημόσια κτίρια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση με θέμα, “Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Σύμφωνα με την απόφαση, το κτίριο παραχωρείται μέχρι τις 31-12-2024 και “η χρήση του κτιρίου προορίζεται για εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων “Αμαλία Φλέμινγκ” ιδρύθηκε ως ΝΠΔΔ το 1986 και προήλθε από την ενοποίηση τριών πρώην ιδιωτικών κλινικών (Τσαγκάρη, Μπόμπολα, Ζωοδόχος Πηγή), από τις οποίες η τελευταία έπαψε να λειτουργεί το 1999.

Στην πτέρυγα Μπόμπολα στεγαζόταν η πνευμονολογική κλινική, η ουρολογική κλινική με εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, καθώς και το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό εργαστήριο. Υπολειτουργούσε από το 2015 και από το Σεπτέμβριο του 2017 σταμάτησαν να λειτουργούν τα εξωτερικά οφθαλμολογικά ιατρεία. Βέβαια, τον Ιούνιο του 2018 η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής,“Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ” είχε ανακοινώσει, παρουσία του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, την επαναλειτουργία της πτέρυγας για να στεγάσει γυναικολογική κλινική, όμως αυτό δεν έγινε ( και ούτε θα γίνει όπως φαίνεται αφού εκεί θα εγκατασταθούν μετανάστες).

Σήμερα εκεί λειτουργούν οι υπηρεσίες ιματισμού και το αρχείο ιατρικών φακέλων.

Βέβαια πως στο ελεγχόμενο και θεωρητικά αποστειρωμένο περιβάλλον ενός νοσοκομείου θα στεγάσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν ζήσει σε αντίξοες συνθήκες και μπορεί να φέρουν ασθένειες, είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επόμενο βήμα ποιο είναι; Να βλέπουν ποιος έχει άδειο όροφο στο σπίτι του και να του επιτάσσουν τα δωμάτια όπως στον Β’παγκόσμιο πόλεμο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.