ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βάρκα γεμάτη αλλοδαπούς παράνομους μετανάστους με σβηστά φώτα έπεσε πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος (upd)

Βάρκα γεμάτη αλλοδαπούς παράνομους μετανάστους με σβηστά φώτα έπεσε πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος (upd)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προσπάθεια των δουλεμπόρων να περάσουν παράνομα αλλοδαπούς στην χώρα αφού σύμφωνα με το Λιμενικό λίγο πριν τις 10 εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το ηλικίας περίπου 3 ετών αγόρι που βρέθηκε στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί ζωντανός ο δεύτερος από τους τρεις αγνοούμενους – ένας άνδρας 28 ετών – ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον τρίτο αγνοούμενο.

Η βάρκα είχε επίτηδες σβηστά τα φώτα ώστε να μην γίνει αντιληπτή από το Λιμενικό που έχει ως αποστολή να εμποδίζει τις βάρκες στην αρχή της εισόδου των αλλοδαπών στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ως αποτέλεσμα αυτό είχε να πέσει η βάρκα πάνω στο σκάφος του Λιμενικού, θέτοντας σε κίνδυνο φυσικά και τους Λιμενικούς που επέβαιναν σε αυτό.


Ατύχημα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης καθώς βάρκα γεμάτη με αλλοδαπούς έπεσε πάνω σε σκάφος του Λιμενικού.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, που σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα, ήταν να τραυματιστούν 6 από τους αλλοδαπούς ενώ αγνοούνται τρία άτομα – δύο άνδρες και ένα παιδί.

Σημειώνεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η βάρκα με τους αλλοδαπούς δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του ΛΣ που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθεί και να επέλθει η σύγκρουση.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο σπεύδει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.