ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το ελληνικό ΥΠΕΞ έτοιμο να ξανανοίξει την πρεσβεία στη Δαμασκό – Στέλνει Επιτετραμμένο

Το ελληνικό ΥΠΕΞ έτοιμο να ξανανοίξει την πρεσβεία στη Δαμασκό – Στέλνει Επιτετραμμένο

Στα σχέδια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι να επιστρέψουν οι Έλληνες διπλωμάτες στη Δαμασκό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών την Πέμπτη, απάντησε σχετικά με την πρόθεση της χώρας μας να ανοίξει ξανά την ελληνική Πρεσβεία στη Δαμασκό.

«Σχετικά με την Πρεσβεία μας στη Δαμασκό, πράγματι είναι μια σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, θέλει να είναι πανταχού παρούσα και δη σε μια περιοχή όπως η Μέση Ανατολή, σ’ ένα κράτος το οποίο έχει και ακτές στη Μεσόγειο, μια θάλασσα που μας αφορά όλους, και υπάρχει μια προεργασία για την αποστολή Επιτετραμμένου, ο οποίος θα επιμεληθεί και της επανέναρξης της λειτουργίας της Πρεσβείας μας στη Δαμασκό».

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Δαμασκό ανέστειλε την λειτουργία της, τον Ιούλιο 2012, για λόγους ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα ανέστειλε την λειτουργία της τον Δεκέμβριο 2012 και, έκτοτε, η προξενική εξυπηρέτηση των Σύρων πολιτών στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τη Συριακή Πρεσβεία στη Σόφια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.