ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Ετοίμαζαν νέο «χτύπημα» – Θα μετέφεραν οπλισμό με «καμουφλαρισμένο» ασθενοφόρο (φωτο)

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Ετοίμαζαν νέο «χτύπημα» – Θα μετέφεραν οπλισμό με «καμουφλαρισμένο» ασθενοφόρο (φωτο)

Για αποτροπή εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και τα ευρήματα σε δύο γιάφκες, στο Χολαργό και την Κυψέλη. Ο χρόνος πιθανού χτυπήματος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσδιορίζεται κοντά στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας εξάγονται κυρίως μέσω του οπλισμού και του εξοπλισμού που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε κρησφύγετο της οδού 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό. Από τα ευρήματα στο διαμέρισμα της οργάνωσης, οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι η ομάδα θα επιστράτευε την τέχνη του καμουφλάζ για να καταφέρει μία πιο αναβαθμισμένη επίθεση.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν ένας φάρος καθώς και αυτοκόλλητα ασθενοφόρου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τον καταζητούμενο συνεργό τους θα μετέτρεπαν σε ασθενοφόρο όχημα, τύπου βαν, το οποίο θα έκλεβαν το επόμενο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό θα περνούσαν απαρατήρητοι από τα «μάτια» της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και από κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Κανείς δεν θα υποπτευόταν ένα ασθενοφόρο.

Το καμουφλαρισμένο όχημα εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν και για τη μεταφορά οπλισμού. Όσον αφορά στο στόχο των τρομοκρατών μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, καθώς δεν βρέθηκαν σχετικές σημειώσεις και σχεδιαγράμματα. Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι πιο πιθανό ήταν να πληγεί στόχος αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στο ίδιο κρησφύγετο εντοπίστηκε και διόπτρα νυκτός, με τις Αρχές να θεωρούν ότι η επίθεση θα γινόταν κατά τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.