Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη: Απανωτά μαχαιρώματα αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης! (φωτό-upd)

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη: Απανωτά μαχαιρώματα αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης! (φωτό-upd)

(Ανανέωση 19:50) Πρωτοφανές το κλίμα στη Θεσσαλονίκη. Και δεύτερο μαχαίρωμα αλλοδαπού από άλλους αλλοδαπούς, μέσα σε λίγες ώρες.

Περίπου στις 17:00, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε αλλοδαπό μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, ο οποίος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη και στο χέρι.

Η Αστυνομία ερευνά το περιστατικό.


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, η οποία βιώνει τη λαίλαπα του «παραπολιτισμού».

Μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και λίγο πριν τις 15:00 ένας 22χρονος Αλγερινός «πρόσφυγας» δέχτηκε επίθεση από άλλους αλλοδαπούς «πρόσφυγες» με μαχαίρι στο χέρι, στο πρόσωπο και στο πόδι.

Μάλιστα το επεισόδιο σημειώθηκε μπροστά σε καφέ, σε κοντινή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου!

Ο 22χρονος μετά την επίθεση συνέχισε να περπατά αιμόφυρτος προς την οδό Εγνατία μπροστά στα μάτια των έκπληκτων κατοίκων, οι οποίοι, όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη θα πρέπει να μάθουν να ζουν πλέον με αυτές τις καταστάσεις.

Λόγω της αιμορραγίας ζαλίστηκε και έπεσε στο οδόστρωμα. Η μαχαιριά στο πόδι του Αλγερινού είχε κόψει την αρτηρία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας Ζ. Ένας από αυτούς, ο οποίος είχε γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών, κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία δένοντας το τραύμα με ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης. Σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ ο Αλγερινός θα έχανε τη ζωή του αν συνέχιζε να αιμορραγεί.

Το θύμα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Το αιματηρό επεισόδιο αποτελεί ένα ακόμη βίαιο περιστατικό από αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν κατακλύσει τη χώρα, όχι από χώρες που έχουν πόλεμο, αλλά από βορειοαφρικανικές χώρες όπως Μαρόκο, Αλγερία ή Τυνησία και οι οποίοι ουδέποτε απελαύνονται.

Χιλιάδες βορειοαφρικανοί έρχονται αεροπορικώς με πολύ φθηνά ναύλα στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί περνούν στον Έβρο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως κατά τον μήνα Οκτώβριο η ΕΛΑΣ «συνέλαβε» 1.525 αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν περάσει τον Έβρο.

Οι συλλήψεις βέβαια είναι τυπικές καθώς όλοι τους θα αιτηθούν άσυλο, βάσει πάγιας διαδικασίας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ΚΕΠΑ ή ξενοδοχεία για μόνιμη εγκατάσταση.

Ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει βέβαια το συνολικό αριθμό των αλλοδαπών που μπήκαν στον Έβρο τον Οκτώβριο καθώς οι 1.525 είναι μόνο αυτοί που αντιλήφθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.