Απλήρωτοι δούλευαν και ο εργοδότης τους αγόραζε και κυκλοφορεί με πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα. Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, για τον 48χρονο ιδιοκτήτη πτηνοτροφείου στην περιοχή της κεντρικής Αχαΐας που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματικό πρόστιμο από τις Εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με πηγές, «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην επιχείρηση του 48χρονου κατείχε η 38χρονη Ρουμάνα επιστάτριά του η οποία ήταν επιφορτισμένη με την αρμοδιότητα να εντοπίζει απεγνωσμένους ομοεθνείς της που είχαν ανάγκη για δουλειά και τους έφερνε σε επαφή με το αφεντικό της. Ο δράστης τους έταζε μισθό, ασφάλεια και ένα καλό εργασιακό περιβάλλον.

Μόνο που τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά από αυτό που τους υπόσχονταν. Οι έξι άνδρες από τη Ρουμανία που εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς υγειονομική περίθαλψη και νόμιμα πιστοποιητικά, πληρώνονταν κανονικά, όμως δεν συνέβαινε το αντίστοιχο και με την νεαρή Ρουμάνα.

Απασχολούνταν νωρίτερα σε χωράφια στο Λάππα

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes η νεαρή Ρουμάνα αλλά και η μεγάλη σε ηλικία μητέρα της πριν πάνε στο πτηνοτροφείο του 48χρονου για δουλειά, είχαν έρθει στην Ελλάδα και δούλευαν σκληρά σε χωράφια στην ευρύτερη περιοχή του Λάππα Αχαΐας.

Το περασμένο καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στα μέσα Αυγούστου, όταν και τελείωσε η δουλειά στα χωράφια, η 38χρονη επιστάτρια, έκανε την «επαφή» με τις δύο γυναίκες, υποσχόμενη καλά χρήματα και καλή δουλειά.

Έτσι μητέρα και κόρη πήγαν στην κεντρική Αχαΐα για να εργαστούν. Αρχικά και ενώ όλα φαινόταν πως κυλούσαν καλά, η μητέρα της 20χρονης Ρουμάνας αρρώστησε και δεν θα μπορούσε να προσφέρει άλλο τις εργασίες της και έτσι το αφεντικό την έδιωξε και εκείνη επέστρεψε στην πατρίδα της.

Από τότε άρχισε και το.. μαρτύριο για τη νεαρή κοπέλα. Ο 48χρονος με τη συνδρομή της επιστάτριάς του κρατούσε την κοπέλα παρά τη θέληση της στη πτηνοτροφική εγκατάσταση και εργαζόταν επί 14ωρο καθημερινά, χωρίς να αμείβεται ενώ αρχικά της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως.

Από τότε ζητούσε επίμονα να φύγει δίχως όμως να το έχει καταφέρει αλλά και η μητέρα της προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της.

Άμεσα έδρασε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας

Τελικά ειδοποιήθηκε η Ιντερπόλ και δόθηκε σήμα στην ΕΛ.ΑΣ. και άμεσα ενημερώθηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας ο οποίος οργάνωσε την επιχείρηση εντοπισμού της 20χρονης Ρουμάνας η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Πηγή: patrastimes.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr