ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο. Συγκεκριμένα, στις 3:20 ομάδα 15 ατόμων βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κινήθηκε προς την διμοιρία μέσω της οδού Αγ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι πέταξαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ και επέστρεψαν στην πλατεία χημείου του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν στις ρίψεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Μια δεύτερη ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων βγήκε από την είσοδο της παλιάς φιλοσοφικής σχολής στην οδό Εθνικής Αμύνης και επιτέθηκε με δέκα βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά δεύτερης διμοιρίας που κινούνταν πεζή προς την οδό Αγ. Δημητρίου για συνδρομή.

Η κυκλοφορία στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης διεκόπη για αρκετή ώρα. Από τις ρίψεις μολότοφ δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Μετά τις επιθέσεις αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. προσήγαγαν 14 άτομα που εξήλθαν από το ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας περισυνέλεξαν ένα σακίδιο πλάτης που εγκατέλειψε ένας κουκουλοφόρος την ώρα της επίθεσης. Μέσα σε αυτό υπήρχε μια αχρησιμοποίητη βόμβα μολότοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι από τις 22:00 γινόταν συναυλία στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των τριών αναρχικών που συνελήφθησαν στη ληστεία του ΑΧΕΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.