Πώς θα μετατραπούν οι παράνομοι μετανάστες σε πρόσφυγες μέσα σε μια μέρα: Η χώρα «βουλιάζει» και έρχονται κι άλλοι…

Πώς θα μετατραπούν οι παράνομοι μετανάστες σε πρόσφυγες μέσα σε μια μέρα: Η χώρα «βουλιάζει» και έρχονται κι άλλοι…

Απελπιστική έχει γίνει η κατάσταση στην χώρα με την εισροή καθημερινώς χιλιάδων παράνομων μεταναστών ενώ στην Μόρια της Λέσβου διαμένουν πλέον πάνω από 18.000 με προοπτική για άμεση αύξησή τους!

Έρχονται για να μείνουν ενώ τώρα έχει βρεθεί και το «παράθυρο» που θα τους κάνει «πρόσφυγες».

Όπως φαίνεται από την τελευταία σύμβαση σχετικά με τα παρεχόμενα γεύματα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια έχουν προβλεφθεί γι΄ αυτή την εβδομάδα έως και 18.290 γεύματα με δυνατότητα επέκτασης στα 19.200!

Δηλαδή θεωρούν πως θα υπάρξει μέσα σε μια εβδομάδα αύξηση της τάξεως των 1.000 ατόμων! Απελπιστική η κατάσταση και για τους έξω (κάτοικοι) και για τους μέσα (παράνομοι μετανάστες).

Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 07:20 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 48 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 12 από τη Χίο.

Στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 12 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Χθες, προχθές και καθημερινά εδώ και αρκετό καιρό, καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά 70-80 αλλοδαποί.

Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι το εξής: Τα νησιά είναι γεμάτα. Τα αδειάζουμε και κάνουμε λίγο χώρο, ώστε να έρθουν καινούριοι αλλοδαποί και αυτούς που πήραμε από τις «δομές φιλοξενίας» τους πάμε στην ενδοχώρα, για να «φιλοξενηθούν» και εκεί.

Είναι κατανοητό πλέον πως με αυτούς τους ρυθμούς σε πέντε έτη δεν θα υπάρχει κανένα σημείο της Ελλάδας που να μην έχει υποδεχθεί μερικές εκατοντάδες αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες.

Εν ολίγοις η χώρα έχει μετατραπεί σε «πιθάρι των Δαναΐδων αφού όσοι παράνομοι μετανάστες κι αν φύγουν από τα νησιά και πάνε στην ηπειρωτική Ελλάδα, άλλοι τόσοι θα πάρουν την θέση τους.

Μήπως μπορούν να μας πουν πόσο χρονών είναι τα 5-6.000 «ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά» ;

Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι τα «ασυνόδευτα ανήλικα» παιδιά δήλωσαν 15-17 ετών ενώ είναι από 18-25 και ακόμα περισσότερο!

Να σημειώσουμε ότι όποιος θέλει δηλώνει ότι ηλικία θέλει και ότι όνομα θέλει και έχει μάλιστα πλέον το δικαίωμα να επαναπροσδιορίσει την χώρα προέλευσής του.

Δηλαδή, αν στην αρχή δήλωσε Μπαγκλαντές, κανένα πρόβλημα τώρα μπορεί να πει ότι έρχεται από την Συρία.

Γιατί; Πολύ απλά, θα μεταμορφωθεί αυτόματα σε «πρόσφυγα». Το ελληνικό ρητό «Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι» δεν ισχύει μόνο για τους αυτόχθονες, είναι γενικής χρήσεως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλή μας τύχη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.