ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κώστας Πάσσαρης: Πότε θα μεταφερθεί στις ελληνικές φυλακές ο άλλοτε πιο επικίνδυνος κακοποιός των Βαλκανίων;

Κώστας Πάσσαρης: Πότε θα μεταφερθεί στις ελληνικές φυλακές ο άλλοτε πιο επικίνδυνος κακοποιός των Βαλκανίων;

Μετά την τελεσιδικία της καταδίκης του Κώστα Πάσσαρη από το μικτό εφετείο Αθηνών για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τέλεσε (4 φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη), το ενδιαφέρον στην υπόθεσή του επικεντρώνεται στην αποδοχή ή μη από την Ελλάδα του αιτήματος της Ρουμανιας να μεταφερθεί στις ελληνικές φυλακές προκειμένου να εκτίσει εδώ το υπόλοιπο της επιβληθείσας στη Ρουμανία ποινής (δις ισόβια), η οποία ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2020.

Προς το παρόν, όμως, η διαδικασία παραμένει κυριολεκτικά χαμένη στη μετάφραση. Το σχετικό αίτημα της Ρουμανίας διαβιβάστηκε με καθυστέρηση από τη Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την Εισαγγελέα Αθηνών να απαντάει άμεσα στο υπουργείο, ως αρμόδιο για να το προωθήσει στη Ρουμανία ήδη από τα τέλη Νοέμβρη. Μέχρι όμως και τις αρχές Ιανουαρίου, το σχετικό έγγραφο δεν είχε σταλεί καν για μετάφραση στο Υπουργείο Εξωτερικών, με άλλα λόγια ήταν κάπου καταχωνιασμένο λόγω «έλλειψης υπαλλήλων».

Αμέσως μόλις προωθηθεί η απάντηση στη Ρουμανία, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, ώστε να δοθεί η τελική απάντηση της Ελλάδας για το αν δέχεται από τώρα ή όχι στις φυλακές της τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη. Σε διαφορετική περίπτωση ο Πάσσαρης θα επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2020, που θα έχει ολοκληρώσει την ποινή του στην Ρουμανία, ώστε να εκτίσει και τις ποινές που του επιβλήθηκαν στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε επικοινωνία μας με το δικηγόρο του Κωνσταντίνου Πάσσαρη, κ. Ανδρέα Ταγαράκη, ανέφερε ότι τόσο η εθνική όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει την έκδοση κρατουμένων ώστε να εκτίσουν στη χώρα τους ποινή που τους έχει επιβληθεί σε άλλη χώρα, και η διαδικασία είναι τις περισσότερες φορές τυπική, τονίζοντας ότι αναμένει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη χρονική συνέπεια το αρμόδιο υπουργείο ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.