ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βελτίωση κατά επτά θέσεις κατέγραψε η Ελλάδα το 2019 στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς

Βελτίωση κατά επτά θέσεις κατέγραψε η Ελλάδα το 2019 στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς

Βελτίωση κατά επτά θέσεις κατέγραψε η Ελλάδα το 2019, σε σχέση με το 2018, στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2019, που εκδίδει και δημοσιοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια.

«Η φετινή βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β’ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση διαφθοράς», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η χώρα ανέβηκε στην 60ή θέση σε σύνολο 180 χωρών, από την 67η όπου βρισκόταν πέρυσι, συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς έναντι 45. Ήταν, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, από τις λίγες χώρες που βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους, ενώ αντίθετα είχε χάσει πόντους μεταξύ 2017 και 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκθεση σημειώνει τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία ιδρύθηκε με το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης περί επιτελικού κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.