Έκρηξη στην Καστέλλα: Την πιθανότητα εκβιασμού εξετάζουν οι αρχές

Έκρηξη στην Καστέλλα: Την πιθανότητα εκβιασμού εξετάζουν οι αρχές

Άγνωστοι άφησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την είσοδο του σπιτιού του εφοπλιστή, Θεόδωρο Βασιλάτο – Πριν από 10 ημέρες είχαν αφήσει γκαζάκι έξω από την εταιρεία του.

Στην πιθανότητα να έχουν να κάνουν με πράξη εκβιασμού προσανατολίζονται οι Αρχές για την διερεύνηση των κινήτρων της τοποθέτησης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μικρής ισχύος, έξω από την οικία εφοπλιστή επί της οδού Μαδύτου 5, στον Πειραιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε 40 λεπτά μετά τις δύο τα ξημερώματα. Εντός της οικίας του βρισκόταν ο 84χρονος εφοπλιστής με την σύζυγό του και την οικιακή τους βοηθό. Μάλιστα ο ίδιος ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Οι δύο γιοι του εφοπλιστή, που διαχειρίζονται πλέον την εταιρεία, διαμένουν αλλού και μετέβησαν στο σημείο όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος, αποτελούμενο από γκαζάκι, πυρίτιδα και εύφλεκτο υγρό και από την έκρηξη προκλήθηκε ζημιά στην είσοδο της οικίας και σε τζάμια που έσπασαν, ενώ μικρές φθορές υπέστη και αυτοκίνητο της οικογένειας που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξεταζόμενα τα μέλη της οικογένειας εμφανίστηκαν να μην γνωρίζουν ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες και τα κίνητρά τους, ωστόσο πριν ακριβώς από 10 ημέρες άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκι έξω από την εταιρεία τους «Vita Management», στην Καστέλλα, η οποία κατέχει στόλο φορτηγών πλοίων. Έρευνα για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.