Ηλεκτρικά πατίνια: Τι θα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Ηλεκτρικά πατίνια: Τι θα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Τα ηλεκτρικά πατίνια από τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Ελλάδας αυτομάτως απέκτησαν πολλούς φίλους και πολλούς εχθρούς και γι αυτό πλέον στον νέο ΚΟΚ θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μπει ένα τέλος στο να κάνει ο καθένας με το ηλεκτρικό πατίνι. Εξάλλου έχουν γίνει συνήθεια οι εικόνες κάποιοι να κινούνται ανάποδα στους δρόμους, άλλοι στα πεζοδρόμια και άλλοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στις νέες διατάξεις του ΚΟΚ θα γίνεται κατηγοριοποίηση των ηλεκτρικών πατινιών βάσει της ταχύτητας. Δηλαδή:

  • όσα ηλεκτρικά πατίνια αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 6 χιλιόμετρα την ώρα θα αντιμετωπίζονται ως πεζοί
  • όσα αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 25 χλμ./ώρα θα υπάγονται στην κατηγορία των μηχανοκίνητων ποδηλάτων
  • όσα τρέχουν από 25 χιλιόμετρα την ώρα και άνω, θα υπόκεινται σε πολύ αυστηρότερο πλαίσιο

Ενδεικτικές ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Υπηρεσίες μας επεξεργάζονται ένα πλαίσιο κανόνων το οποίο θα αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των οχημάτων, στους χώρους και τις οδούς χρήσης τους, καθώς και στις απαιτήσεις για τη χρήση τους, με κριτήριο την ασφάλεια. Στο νομοσχέδιο θα εισαγάγουμε έναν διαχωρισμό με βάση την ταχύτητα. Τα πατίνια που μπορούν να κινούνται μέχρι 6 χιλιόμετρα και θεωρούνται αντίστοιχα του πεζού, και τα πατίνια με ταχύτητα μέχρι 25 χιλιόμετρα. Από αυτόν το διαχωρισμό θα προκύψουν και οι κανόνες για τη χρήση τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.