Βάσεις εξόρμησης παράνομων μεταναστών για «πόλεμο φθοράς» στήνει η Τουρκία στην Ανατολική Θράκη

Βάσεις εξόρμησης παράνομων μεταναστών για «πόλεμο φθοράς» στήνει η Τουρκία στην Ανατολική Θράκη

«Πόλεις» μεταναστών στήνουν οι Τούρκοι στην Ανατολική Θράκη σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από τον ποταμό Έβρο σε μια προσπάθεια να διαιωνίσουν την κατάσταση και να προκαλέσουν ένα «πόλεμο φθοράς» στην ελληνική πλευρά.

Ήδη οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία ενός μεγάλου καταυλισμού απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου στον οποίο διαμένουν προσωρινά οι αλλοδαποί, με στόχο την σχεδόν μόνιμη παρουσία τους εκεί και την συνεχή πίεση προς τα σύνορα με την Ελλάδα, μέχρι του σημείου η κούραση και η συνεχής πίεση να καταβάλλει τον Στρατό και την Αστυνομία.

Εκτός από τον καταυλισμό στις Καστανιές υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία ακόμη δύο μεγάλων καταυλισμών των 10 με 12 χιλιάδων ατόμων σε σημεία κοντά στην μεθόριο με την Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=kx0En7fhfig&feature=emb_title

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι αγρότες με τα μηχανήματά τους τη νύχτα σχηματίζουν φράγμα με τους προβολείς, φωτίζοντας συγκεκριμένες περιοχές με στόχο να εντοπίζονται προσπάθειες εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Ο υβριδικός όμως πόλεμος που έχει εξαπολύσει η Τουρκία επεκτείνεται και εντός της χώρας.

Τουρκικές υπηρεσίες καλούν σε ξεσηκωμό αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης και εντός της επικράτειας.

Οι Τούρκοι ζητούν από τους αλλοδαπούς με μηνύματα στο διαδίκτυο που ήδη βρίσκονται στην χώρας να ξεσηκωθούν για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα στον Έβρο.

Στον καταυλισμό της Θήβας αναφέρει αλλοδαπός:

«Το μήνυμα είναι καλό! Πρέπει να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας στην Τουρκία (σ.σ. που θέλουν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο). Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτούς, οτιδήποτε, τα πάντα! Δεν σημαίνει πως επειδή είμαστε στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είναι τα αδέρφια μας! Είναι κάτι σαν ‘πόλεμος’».

https://twitter.com/LEDOUAISIEN/status/1234910525659676672

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Pedriell/status/1234939226061406210

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.