ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα και τη Δ.Αττική

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα και τη Δ.Αττική

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξάρθρωσε κύκλωμα ναρκωτικών το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική.

​Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης, εννέα άτομα, εκ των οποίων δύο Αλβανοί και επτά Έλληνες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί, ενώ οι υπόλοιποι ήταν υπεύθυνοι για τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης.

​Χαρακτηριστικά της δράσης του κυκλώματος, ήταν, μεταξύ άλλων:

​Η χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που είχαν εκδοθεί με στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων, κωδικές λέξεις για τις ναρκωτικές ουσίες, τις ποσότητες και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν, χρήση διαφορετικών ονομάτων από τα πραγματικά τους, λήψη μέτρων προφύλαξης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους “πελάτες” και δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον, των ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, κατά το τελευταίο δίμηνο, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 246 πράξεις διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες και τρεις σε οχήματα, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

​Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10 κιλών και 321,6 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 54.605 ευρώ, περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου με 2 φυσίγγια, σιδερογροθιά και 2 σουγιάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.