ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Ντζουμαγκαλίεφ: Το «μεταλλικό δόντι» που μαγείρευε ανθρώπινα μέλη και τα σέρβιρε σε φίλους του

Ν.Ντζουμαγκαλίεφ: Το «μεταλλικό δόντι» που μαγείρευε ανθρώπινα μέλη και τα σέρβιρε σε φίλους του

Ο Νικολάι Ντζουμαγκάλιεφ κέρδισε το ψευδώνυμο «μεταλλικό δόντι» λόγω της ασυνήθιστης λευκής μεταλλικής οδοντοστοιχίας του.

Ο Σοβιετικός ακρωτηρίαζε, σκότωνε και βίαζε ακόμα και νεκρά τα θύματα του, ενώ εν συνεχεία μαγείρευε τα μέλη των θυμάτων του και τα σέρβισε ακόμα και σε φίλους του. Μεταξύ του 1979 και του 1981, και στη συνέχεια από το 1989 έως το 1991, ο Νικολάι Ντζουμαγκάλιεφ τρομοκρατούσε τα μικρά χωριά γύρω από το Καζακστάν, δολοφονώντας και κανιβαλίζοντας αθώες γυναίκες.

Όταν αποφοίτησε από το σχολείο εντάχθηκε στο Σοβιετικό Στρατό. Με την ολοκλήρωση της θητείας του άρχισε να ταξιδεύει αρκετά και πειραματίστηκε σε αρκετές δουλειές. Όλα αυτά μέχρι το 1977, οπότε όλα άλλαξαν. Μετά την επιστροφή του στο Καζακστάν, κι αφού είχε κολλήσει σύφιλη και τριχομονάδες από τις γυναίκες με τις οποίες είχε συνευρεθεί ερωτικά κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεών του, άρχισε να αναζωπυρώνεται το μίσος του για τις γυναίκες, θεωρώντας ότι όλες τους είναι πόρνες.

Είναι γνωστό ότι σκότωσε επτά γυναίκες, αλλά σε μια συνέντευξή του είπε ότι σκότωσε περίπου 50-100 γυναίκες. Δεν έμενε, όμως, εκεί. Μαγείρευε ορισμένα μέλη των θυμάτων του, κάνοντας παραδοσιακά φαγητά με αυτά, και στη συνέχεια αποθήκευε ό,τι είχε περισσέψει στο ψυγείο του, για να τα φάει την επομένη. Συχνά καλούσε φίλους στο σπίτι του, σερβίροντας τους ανθρώπινο κρέας, κάνοντας και τους ίδιους κανίβαλους εν αγνοία τους.

Το Δεκέμβριο του 1981 έκανε ένα πάρτι στο σπίτι του, προσκαλώντας αρκετούς ανθρώπους, ένας από τους οποίους δεν πρόκειται να έφευγε ζωντανός. Λίγο μετά την άφιξη των επισκεπτών του παραμέρισε έναν εξ αυτών, σκοτώνοντας τον. Το έγκλημά του αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι καλεσμένοι του πήγαν στην κουζίνα και εντόπισαν ένα διαμελισμένο κεφάλι από το τελευταίο θύμα. Σοκαρισμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία και παρότι ο κανίβαλος κατάφερε να ξεφύγει τον συνέλαβαν την επόμενη ημέρα.

Ο Νικολάι Ντζουμαγκάλιεφ αποδείχθηκε παράφρων και κλείστηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα στη Τασκένδη. Το 1989 οι γιατροί αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σε ένα άλλο ίδρυμα, αλλά εκείνος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι συνοδευόταν μόνο από μία νοσοκόμα και κατάφερε να δραπετεύσει. To 1991 συνελήφθη ξανά στο Ουζμπεκιστάν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν σε αυτήν την περίοδο διέπραξε και άλλες δολοφονίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επέστρεψε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, από το οποίο πηγές αναφέρουν ότι δραπέτευσε ξανά τον Δεκέμβριο του 2015. Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν το γεγονός. Η ακριβής τοποθεσία του παραμένει σήμερα ένα μυστήριο, όντας πλέον 67 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.