Βηρυτός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων – Βιβλική η καταστροφή

Βηρυτός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων – Βιβλική η καταστροφή

(upd)Η ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, στον Λίβανο, έχει κοστίσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή σε 113 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 4.000.

«Ο τελευταίος απολογισμός ήταν 113 νεκροί και αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τις 4.000», δήλωσε ο σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, Ρέντα αλ Μουσάβι.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν τόνισε «υπάρχουν σίγουρα ακόμη (θύματα) κάτω από τα χαλάσματα και δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα για αγνοούμενους», είπε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η Βηρυτός έχει ήδη λάβει ανθρωπιστική βοήθεια από το Κουβέιτ, το Κατάρ και την Ελλάδα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που πρόσθεσε ότι οι αρχές αναμένουν βοήθεια από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων, η Ρωσία, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεγάλος αριθμός χωρών από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και γειτονικά κράτη του Λιβάνου στη Μέση Ανατολή, έχουν ήδη προσφέρει βοήθεια στη Βηρυτό και έχουν εκφράσει τα συλλυπητήριά τους.

Τα μισά κτίρια της πόλης έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και τα νοσοκομεία έχουν «πλημμυρίσει» με τραυματίες από την έκρηξη, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Βηρυτού, Μαρβάν Αμπούντ. Νωρίτερα, ο Αμπούντ έκανε λόγο για 300.000 αστέγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.