ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους οίκους ευγηρίας

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους οίκους ευγηρίας

Έκτακτα μέτρα για τους οίκους ευγηρίας όλης της χώρας ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δέσμη μέτρων με τρεις άξονες για την θωράκιση των οίκων ευγηρίας απέναντι στον κορωνοϊό ανακοίνωση η υφυπουργός Εργασίας, η οποία τόνισε πως «κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία» των ηλικιωμένων και των εργαζομένων.

Αναλυτικά ανακοίνωσε,

1. Θα υπάρξει επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων λειτουργίας των δομών. Η γενική λειτουργία των γηροκομείων θα ορίζεται από τα εξής:

Νέες εισαγωγές υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Σύσταση ομάδων εργαζομένων που θα φροντίζουν συγκεκριμένους ηλικιωμένους

Οι ηλικιωμένοι θα τρώνε στο δωμάτιό τους εάν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις στην τραπεζαρία

Υποχρεωτικό εμβόλιο και για άλλες ασθένειες

Το προσωπικό να μην εργάζεται σε πάνω από έναν οίκο ευγηρίας ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

2. Συστήνεται ειδικό πρωτόκολλο για την περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Σε τέτοια περίπτωση θα υπάρχει υποχρεωτικός έλεγχος για το σύνολο του προσωπικού για περίοδο δύο εβδομάδων, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά πολλά μέλη του προσωπικού, τότε θα αντικαθιστώνται από ειδικές λίστες ή κάποια ομάδα παρέμβασης.

3. Καθιέρωση ειδικού ερωτηματολογίου για εργαζομένους, το οποίο θα συμπληρώνεται κάθε μέρα. Αυτό, όπως είπε η υφυπουργός, θα βοηθήσει πολύ στην περίπτωση που απαιτηθεί κάποια ιχνηλάτηση.

Το μέτρο θα συνοδεύεται από:

αυστηρό έλεγχο όλου του προσωπικού

καθημερινή θερμομέτρηση

τεστ Covid-19

υποχρεωτικό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από διακοπές.

4. Θα υπάρξει κώδικας ασφαλούς συμπεριφοράς, ο οποίος θα προβλέπει την τήρηση των βασικών προφυλάξεων από πλευράς εργαζομένων, ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός δομών. Επ΄αυτού μίλησε για τη χρήση μάσκας σε κάθε δραστηριότητά τους.

5. Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εργαζομένους.

Ακόμη, η κ. Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας γνωστοποιώντας πως η κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος για τις μάσκες και τα γάντια που θα χρειαστούν. Όπως είπε, θα δοθούν σε 14.000 φιλοξενούμενους και 6.000 εργαζόμενους.

Η δεύτερη δέσμη μέτρων αφορά στους ελέγχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκανε λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων για συμμόρφωση στους κανόνες από αρμόδια όργανα, αύξηση προστίμων αλλά και τεστ κατά προτεραιότητα. Επ΄αυτού εξήγησε πως θα δίνεται προτεραιότητα σε μονάδες υψηλού κινδύνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.