Ακόμη 13 γραφεία διαβατηρίων για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα

Ακόμη 13 γραφεία διαβατηρίων για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα

Με στόχο την ευκολότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων διεθνούς και επικουρικής προστασίας, ακόμη 13 γραφεία διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Πλέον, ο χρόνος για τις διαδικασίες που απαιτούνται είναι αρκετά μικρότερος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου οι δικαιούχοι απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η παραλαβή των ταξιδιωτικών εγγράφων γίνεται αποκλειστικά από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης και το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Νίκαιας.

Επίσης, με οκτώ επιπλέον αστυνομικούς υπαλλήλους λειτουργεί το Γραφείο Διαβατηρίων που βρίσκεται εντός του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός είναι η ταχύτερη έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων των αναγνωρισμένων προσφύγων που διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με τα νέα δεδομένα, ο αριθμός αναγνωρισμένων προσφύγων που εξυπηρετείται ημερησίως, αγγίζει τα 70 περίπου άτομα, ενώ ο χρόνος έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα αναρτήθηκε η προκήρυξη για την εγγραφή 33 δικηγόρων από την Λέσβο, 20 από τη Χίο και 15 από τη Σάμο στο Μητρώο Βοηθών Εισηγητών, καθώς και η προκήρυξη για τη στελέχωση με 95 δικηγόρους του Μητρώου Δικηγόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προκηρύξεις εντάσσονται στο πλαίσιο ενεργειών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, αλλά και παροχής νομικής συνδρομής στους αιτούντες διεθνή προστασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.