Πως δουλεύει το κύκλωμα δουλεμπορίας: Οι ΜΚΟ φέρνουν τους αλλοδαπούς και κάποιοι άλλοι τους στέλνουν για «δουλειά»

Πως δουλεύει το κύκλωμα δουλεμπορίας: Οι ΜΚΟ φέρνουν τους αλλοδαπούς και κάποιοι άλλοι τους στέλνουν για «δουλειά»

Mετά την εξάρθρωση των κυκλωμάτων δουλεμπορίου που έχουν στηθεί από τις ΜΚΟ έρχονται νέες αποκαλύψεις για την ύπαρξη εταιρίας εύρεσης εργασίας που στέλνει μαζικά Αφρικανούς μετανάστες σε όλη την Ελλάδα για να δουλέψουν στα χωράφια και σε κατασκευαστικά έργα

Γιατί το «μάζεμα» των παράνομων αλλοδαπών είναι ένα θέμα, ενώ η «αξιοποίησή» τους είναι άλλο θέμα.

Οι εταιρείες αυτές έχουν γεμίσει τον τελευταίο καιρό αγροτικές εκτάσεις με Αφρικανούς εργάτες. Κυρίως τους χρησιμοποιούν για να μαζεύουν τις ελιές. Πληρώνονται 2,20 ευρώ για κάθε τελάρο κι ο κάθε ένας αλλοδαπός μαζεύει από 12 έως 15 τελάρα ημερησίως. Ανασφάλιστος φυσικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κέρδος που βγάζει το γραφείο από την προμήθεια είναι μεγάλο. Χρεώνει στον υποψήφιο εργοδότη 100 ευρώ το κεφάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.