Ξεσηκωμός στη Λέσβο: «Δημιουργούν “φαραωνικών” διαστάσεων δομή» – Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα για τις αποφάσεις

Ξεσηκωμός στη Λέσβο: «Δημιουργούν “φαραωνικών” διαστάσεων δομή» – Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα για τις αποφάσεις

Για δημιουργία πόλης μουσουλμάνων στη Λέσβο κάνουν λόγο τοπικοί φορείς.

Η συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ για το μεταναστευτικό και η δημιουργία δομών σε καίριες για την εθνική ασφάλεια περιοχές έχουν δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους.

Από τον Έβρο, στον οποίο δημιουργείται μία νέα δομή, μέχρι και τη Λέσβο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης να πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση για τη νέα δομή.

Μια δομή καθόλου τυχαία καθώς θα έχει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας του μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στο κοινό ψήφισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«… Η εξαγγελία για τη δημιουργία στην Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Λουτροπόλεως Θερμής , νέου «πιλοτικού κέντρου», μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης-Ε.Ε., το οποίο στην πράξη σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας «πόλης»- στρατόπεδο μεταναστών – προσφύγων, αποκαλύπτει την εμμονή και τη συμφωνία της κυβέρνησης στην εφαρμογή και στην προώθηση των εθνικά απαράδεκτων αλλά και επικίνδυνων και απάνθρωπων επιλογών της Ε.Ε. για τα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με την Τουρκία αλλά και στον Έβρο!»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Βάλεσης σε ανάρτησή του, που μεταδίδει το «lesvosnews.net» περιγράφει όσα έρχονται:

Σε λίγες ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης, θα κληθεί να πάρει μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ απόφαση που θα επηρεάσει ολόκληρη τη Λέσβο για παρα πολλά χρόνια με άγνωστες συνέπειες κατά την άποψη μου θλιβερές αν οχι τραγικές.

— Την δημιουργια των “φαραωνικων” διατάσεων δομη, ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ, ονομάζεται στο κείμενο της συμφωνάς Μηταρακη – Ευρωπαϊκής Ενωσης.

–Την ουσιαστική εγκαθίδρυση πλέον Μουσουλμανικου στοιχειου στη Λεσβο,σε εκάστη 600 στρεμματων ΑΡΧΙΚΑ!

Και ενώ σε αλλα μερη της Ελλαδος, πχ Εβρος, Χιος, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ οι κοινωνιες ξεσηκωνονται και ομονοουν για να προστατευσουν τον ΤΟΠΟ τους, εδώ υπάρχει μια ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΙΩΠΗ…..

Κανένας ΦΟΡΕΑΣ, οποιος και αν είναι αυτος, κανενα ΣΩΜΑΤΕΙΟ, καμμια ΟΡΓΑΝΩΣΗ, κανενα ΔΙΚΤΥΟ οχι μονο δεν εβγαλε καποια ανακοινωση αλλα αμβιβαλλω αν γνωριζει ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ και ποσο θα ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ, τις ζωες ΜΑΣ.

— ΚΑΜΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ η ΜΕΣΟ δεν δημοσίευσε την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΗΤΑΡΑΚΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, που είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της ΛΕΣΒΟΥ!

Στον αντιποδα το ΣΥΣΤΗΜΑ εχει ΛΥΣΑΞΕΙ.

ΘΕΣΕΙΣ δίνονται, ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ τακτοποιούνται, ΠΑΙΔΙΑ υπηρεσιακών παραγόντων βολεύονται, ΜΕΤΩΠΑ ΛΟΓΙΚΗΣ δημιουργήθηκαν, ΑΡΘΡΑ σε εφημερίδες, που κατακρεουργούν ανθρώπους και συνειδήσεις απο δημοσιογράφους με συβάσεις στη ΔΕΔΑΠΑΛ ως καθαριστες και οχι μονο.. και βέβαια θυμάμαι τη γνωστη ατακα στην ταινια… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!

ΑΜΕΤΡΗΤΑ θαλεγα εγω στο να ΑΛΩΘΕΙ η κοιμισμένη και κορονωχτυπημενη ΛΕΣΒΟΣ.

Δυστυχως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ οτι υπαρχουν καποιοι που ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ εστω κι αν αυτό μονο μπορούν να κανουν!

ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!

ΣΥΝΤΟΜΑ θα ειπωθούν ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Νασται σιγουροι γι αυτο. Το οφειλω ως απαντηση στον εαυτο μου, στην οικογενεια μου, σ αυτους που στεκονται στο πλευρο μου και σε ολους τους συμπολιτες μου που με τιμησαν και με τιμουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

— Συνεχιστε λοιπον το εργο σας οσο καλυτερα και οσο πιο ΒΡΩΜΙΚΑ μπορειτε!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.