Νέο σκηνικό έντασης στη Χίο: Ξεσηκωμός κατοίκων ενάντια σε νέο καταυλισμό αλλοδαπών – Στα όριά τους οι νησιώτες

Νέο σκηνικό έντασης στη Χίο: Ξεσηκωμός κατοίκων ενάντια σε νέο καταυλισμό αλλοδαπών – Στα όριά τους οι νησιώτες

Νέα σκηνικό έντασης στη Χίο με αφορμή σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει ακόμη ένα καταυλισμό αλλοδαπών στις ευαίσθητες περιοχές της χώρας.

Μετά την οργή των Εβριτών για το νέο καταυλισμό στο ΚΥΤ Φυλακίου, σειρά τώρα παίρνουν οι κάτοικοι της Χίου από τις κοινότητες Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου, Καρδαμύλων αλλά και από άλλα σημεία του νησιού οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά νέου καταυλισμοί για αλλοδαπούς και λαθραίους μετανάστες στη θέση Άκρα Παχύ.

Ας σημειωθεί ότι την προοπτική ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, οι κάτοικοι διαδήλωσαν με σύνθημα «ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά».

https://twitter.com/chios_news/status/1356999585361760263

Την κινητοποίηση υποστήριξαν με την παρουσία τους αυτοδιοικητικοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες Χίου και Παιδείας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κοινή γραμμή στις δηλώσεις όλων η εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μιας μικρής δομής υποδοχής και ταυτοποίησης 500 ατόμων με ταυτόχρονο κλείσιμο της π. ΒΙΑΛ τονίζοντας ότι τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός με αίτημα να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=rHgY8CxVt2M&feature=emb_title

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.