ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άγνωστοι βεβήλωσαν τα γκράφιτι των ηρώων του 1821 σε σημεία της Αθήνας (φωτο)

Άγνωστοι βεβήλωσαν τα γκράφιτι των ηρώων του 1821 σε σημεία της Αθήνας (φωτο)

Άγνωστοι βεβήλωσαν γκράφιτι των ηρώων του 1821 που είχε δημιουργήσει σε σημεία της Αθήνας ο καλλιτέχνης «Εύρυτος».

Εδώ και αρκετό καιρό, σε πολλά σημεία της Αθήνας έχουν δημιουργηθεί γκράφιτι που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση και τους ήρωές της.

Η συμπλήρωση 200 χρόνων ήταν μια καλή αφορμή για τον καλλιτέχνη «Εύρυτο» να δημιουργήσει τις μορφές των ηρώων του 1821 σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ είχε αφιερώσει έργα και σε άλλα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, όπως στους τρεις πεσόντες των Ιμίων, Βλαχάκο, Γιαλοψό και Καραθανάση.

Την Κυριακή (14.02), ωστόσο, τόσο ο ίδιος ο καλλιτέχνης όσο και αρκετοί που πέρασαν από το σημείο του γκράφιτι με τη μορφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Άγνωστοι είχαν βεβηλώσει το έργο, βάφοντας του με πράσινη μπογιά και χαλώντας επί της ουσίας την εξαιρετική δημιουργία του «Εύρυτου».

Ο ίδιος έδωσε την απάντησή του μέσα από τα social media. «Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει.

Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.