ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παρεμβαίνει εισαγγελέας για τις κατηγορίες περί εμπλοκής MKO στο σκάνδαλο παιδεραστίας Δ.Λιγνάδη

Παρεμβαίνει εισαγγελέας για τις κατηγορίες περί εμπλοκής MKO στο σκάνδαλο παιδεραστίας Δ.Λιγνάδη

Μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες περί εμπλοκής δομών ανήλικων μεταναστών στο σκάνδαλο παιδεραστίας του Δημήτρη Λιγνάδη, παρεμβαίνει εισαγγελέας.

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων αλλοδαπών που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά παιδιά φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί. Ορμώμενη από δημοσιεύματα του Τύπου, η Εισαγγελία διέταξε την προκαταρκτική έρευνα. Στα δημοσιεύματα υπήρχαν μαρτυρίες από γείτονες του γνωστού σκηνοθέτη που διέμενε σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη κι ανέφεραν ότι ο σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς. Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων μεταναστών μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

ΜΚΟ SolidarityNow: Καμία εμπλοκή στην υπόθεση Λιγνάδη

Μέσω ανακοίνωσής της, η ΜΚΟ SolidarityNow έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που την θέλουν να εμπλέκεται σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων. Συγκεκριμένα, η ΜΚΟ δηλώνει «κατηγορηματικά» ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή «με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, διευκρινίζει πως πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την προσωρινή φιλοξενία 170 ασυνόδευτων παιδιών σε δομές στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Κόνιτσα. Πριν το 2020, τονίζει η ΜΚΟ, πως παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες, όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.