ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα Ιωνία: Στα χέρια των Αρχών 51χρονος που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους

Νέα Ιωνία: Στα χέρια των Αρχών 51χρονος που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους

Στην σύλληψη ενός 51χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, ο δράστης από το 2018 είχε αναπτύξει την εγκληματική δράση του στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εξαπατώντας συστηματικά ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πλησίαζε στο δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον διευθυντή τράπεζας ή ισχυριζόμενος ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN. Κάποιες φορές, μάλιστα, τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου, προηγουμένου θύματος, αντί της δικής τους.

Στη συνέχεια, με την κάρτα που είχε αφαιρέσει, έκανε αναλήψεις χρηματικών ποσών και αγόραζε διάφορα προϊόντα.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 76 περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική ζημιά τον παθόντων να υπερβαίνει το ποσό των 175.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι στην κατοχή του 51χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κάρτες διαφόρων τραπεζών και χρηματικό ποσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.