ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκτέλεση Γ.Καραϊβάζ: Για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό ελέγχουν οι Αρχές – Το «προφητικό» ρεπορτάζ

Εκτέλεση Γ.Καραϊβάζ: Για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό ελέγχουν οι Αρχές – Το «προφητικό» ρεπορτάζ

Όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια φαίνονται να εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του. Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2018.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο αυτός που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου, να έφερε πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό, οι οποίοι αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα, έφυγαν από την Ελλάδα.

Στην Αστυνομία έχει ήδη καταθέσει ο δικηγόρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δώσουν καταθέσεις μέλη της οικογένειας του -που ακόμα είναι σε κατάσταση σοκ- καθώς και πρόσωπα από το επαγγελματικό περιβάλλον του.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνηθούν το λάπτοπ και το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, και μάλιστα έχει δοθεί εντολή να γίνει ανάκτηση σβησμένων αρχείων.

Επιπλέον δελτίο ειδήσεων ανέφερε πως στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει βίντεο με τους δράστες. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από ένα κατάστημα και από μια πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μηχανή χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν δεν έχει βρεθεί ακόμα αν και αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα έφερε πλαστές πινακίδες.

Το ρεπορτάζ του 2018

Σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2018.

Σε αυτό το ρεπορτάζ ο Γιώργος Καραϊβαζ αποκάλυψε πως χύνεται αίμα από την ελληνική μαφία εξαιτίας των συμβολαίων θανάτων.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ παρουσίασε στο ρεπορτάζ του μία σειρά εκτελέσεων ανθρώπων που είχαν μπει στο στόχαστρο της ελληνικής μαφίας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για σοκαριστικές δολοφονίες, για εκτελέσεις από αντίποινα, για δολοφονικά συμβόλαια , αλλά και για την στιγμή που ο υπόκοσμος κήρυξε εκεχειρία για ένα διάστημα.

Κανείς δεν περίμενε τότε πως το αναλυτικό ρεπορτάζ του, το οποίο ξεδιπλώνει την δράση και τον τρόπο σκέψης της μαφίας θα μπορούσε σήμερα να χαρακτηριστεί κατά μία έννοια «προφητικό», καθώς η αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό πίσω από την δολοφονία του να κρύβεται ένα συμβόλαιο θανάτου.

Οι επίμαχες αναρτήσεις

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 το θύμα των αδίστακτων εκτελεστών σημείωνε στο site του: «σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο οι συγκεκριμένοι (σ.σ. οι προαναφερόμενοι δολοφονηθέντες ποινικοί). Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … «προβλέψεων» τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσιμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επίδρασης τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις».

Εντυπωσιάζει ακόμη ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ σε άλλο δημοσίευμα του τον Νοέμβριο του 2019 αναρωτιόταν γιατί δεν έχει εξιχνιασθεί κανένα από τα συμβόλαια θανάτου (σ.σ. έχουν καταγραφεί περισσότερα από 25 την τελευταία τετραετία), μιλώντας για σκοπιμότητα των αρχών ασφαλείας.

Όπως έγραφε «ποιος τολμά και ποιον συμφέρει να διαλευκάνει έστω και μία από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έχουν το ανεξίτηλο χρώμα του συμβολαίου θανάτου; Και μην μας πείτε για εκείνη του Γιάννη Μακρή (σ.σ. σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Γλυφάδα και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι δράστες) επειδή ακριβώς βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο της δραστηριότητας που σχετίζεται ή αφορά στο σύστημα. Παλιό ή νέο».

Κι ίσως η τραγική ειρωνεία ότι φαίνεται ότι έπεσε κι ο ίδιος θύμα ενός παρόμοιου εγκληματικού σχεδίου από ποινικούς που διαβλέπουν την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει έστω μία από αυτές τις αλλεπάλληλες οργανωμένες δολοφονίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.