ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνέλαβαν 4 αλλοδαπούς με δεκάδες διαβατήρια – Θα τα διέθεταν για παράνομη προώθηση μεταναστών

Συνέλαβαν 4 αλλοδαπούς με δεκάδες διαβατήρια – Θα τα διέθεταν για παράνομη προώθηση μεταναστών

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 21-4-2021 στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις αλλοδαποί, για κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους.

Σύμφωνα με την Aστυνομία, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στους κατηγορούμενους, που επέβαιναν σε όχημα, διαπίστωσαν ότι κατείχαν και μετέφεραν πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. Συγκεκριμένα η συνοδηγός, προσποιούμενη την εγκυμονούσα, απέκρυπτε κάτω από τα ρούχα της, σακούλα που περιείχε πολύ μεγάλο αριθμό διαβατηρίων, ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων. Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στη Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Η προανακριτική έρευνα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης έδειξε ότι οι συλληφθέντες επρόκειτο να διαθέσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα για την παράνομη προώθηση μεταναστών, μέσω των αεροδρομίων της Χώρας.

Η ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ποσότητα και η μεγάλη γκάμα των ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και το πλήθος των χωρών προέλευσής τους, καταδεικνύουν την έντονη δραστηριότητα των συλληφθέντων στον εγκληματικό χώρο της παράνομης μετανάστευσης.

Από τον έλεγχο στα κατασχεθέντα έγγραφα προέκυψε ότι κάποια από αυτά φέρουν σημαντικές αλλοιώσεις, όπως αποξέσεις σελίδων στο σημείο με τα στοιχεία των κατόχων διαβατηρίων και σε άλλα έγγραφα έχουν αφαιρεθεί οι φωτογραφίες των φερόμενων ως κατόχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, 36 εκ του συνόλου των εγγράφων, έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• -33- διαβατήρια διαφόρων χωρών,
• -23- δελτία ταυτότηταςδιαφόρων χωρών,
• -17- άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών,
• -3- άδειες χειριστή σκάφους,
• δελτίο διαμονής Αρχών Ελλάδος,
• προσωρινό έγγραφο διαμονής Ευρωπαϊκής χώρας,
• δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού αρχών Ελλάδας,
• -5- κινητά τηλέφωνα,
• χρηματικό ποσό -550- ευρώ και
• επιχειρησιακό αυτοκίνητο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.