Παράνομοι μετανάστες ετοιμάζουν μαζική εισβολή στον Έβρο – Τούρκοι μπαίνουν ως «πρόσφυγες» (βίντεο)

Παράνομοι μετανάστες ετοιμάζουν μαζική εισβολή στον Έβρο – Τούρκοι μπαίνουν ως «πρόσφυγες» (βίντεο)

Μπορεί το επίσημο αφήγημα της κυβέρνησης να είναι πως ο Έβρος είναι «καλά θωρακισμένος», όμως όπως έχουμε αναδείξει σε πολλά σχετικά ρεπορτάζ μας στο pronews.gr η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

Καθημερινά εισβάλουν ομάδες παράνομων μεταναστών στη χώρα, οι οποίες κυκλοφορούν στη συνέχεια ελεύθερες στα γύρω χωριά.

Μάλιστα ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες είναι και Τούρκοι που δηλώνουν «πρόσφυγες» και μπαίνουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα.

Τούρκος ο οποίος δήλωσε «πρόσφυγας» μίλησε στην Βεργίνα TV, λέγοντας για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στην Ελλάδα, λέγοντας «Μόνος μου ήρθα στα σύνορα, ρώτησα έναν χωριάτη για το πως μπορώ να περάσω το ποτάμι και από το πιο στενό σημείο του ποταμού, που είπαν “προς τα εκεί, αλλά είναι βαθύ”, παρόλα αυτά αποφάσισα να περάσω».

Παράλληλα αποκαλύπτεται μεγάλο κύκλωμα που διακινεί αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου κι από εκεί, στην Κεντρική Ευρώπη, δραστηριοποιείται από τον Αύγουστο και είναι ένα από τα πολλά που δρουν στη χώρα μας.

Με σύνθημα “ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ” και μόνο κόστος τα οδοιπορικά και τα αναλώσιμα έχει αποκτήσει τεράστια δημοφιλία. Ο εγκέφαλος βρίσκεται στο Βελιγράδι και συχνάζει σε καταστήματα τουρκικών συμφερόντων.

Οι ομάδες «κλείνουν» μετά από αυστηρό έλεγχο στο Telegram, αριθμούνται και δεν ξεπερνούν τα 8 άτομα για λόγους ασφαλείας (σπάνια μέχρι 10). Την κάθε ομάδα καθοδηγεί ένας οδηγός που είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Control Room (whatsapp κλειστές ομάδες).

Μαζί τους από τον οδηγό , βρίσκεται ένας επόπτης ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την καταγραφή και μαγνητοσκόπηση τυχόν παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (push back,ξυλοδαρμούς κτλ) Έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες & τυπωμένη την διακήρυξη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπάρχουν επίσης ανιχνευτές που ειδοποιούν για τα μπλόκα και τις ενέδρες από Συνοριοφύλακες, ώστε να υπάρξει αποφυγή. Όπως αναφέρει η πηγή, εδώ έχουμε και συνεργασία κάποιων από τα μειονοτικά χωριά.

Οι παράνομοι μετανάστες κοιμούνται την ημέρα σε πολυσύχναστα μέρη και ταξιδεύουν μόνο νύχτα.

Τέλος, σύμφωνα με την πηγή, το ολικό lockdown σε όλη την Τουρκία έως τις 17 Μαΐου, δεν θα επηρεάσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Αναμένεται οργανωμένη μαζική απόπειρα τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανίου και μέσα στο Eid al-Fitr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.