ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι λεηλάτησαν μνήματα σε νεκροταφείο – Έκλεψαν 45 καντήλια

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι λεηλάτησαν μνήματα σε νεκροταφείο – Έκλεψαν 45 καντήλια

Η εγκληματικότητα στην Θεσσαλονίκη συνεχίζει να βρίσκεται στα ύψη, με ομάδα αγνώστων να αφαιρεί μεταλλικά καντήλια και θυμιατά από τα Κοιμητήρια των Πεύκων στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κλοπές και οι καταστροφές στα μνήματα διαπιστώθηκαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και κατά τόπον αρμόδια για τη Δ.Ε. Πεύκων Παρή Γενίτσαρη κατέθεσε μήνυση του δήμου κατά αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών.

Ακολούθως, η Σήμανση επισκέφθηκε το χώρο των Κοιμητηρίων για συλλογή στοιχείων και λεπτομερή καταγραφή κλοπών και καταστροφών.

«Οι ιερόσυλοι δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη των νεκρών, ούτε τον πόνο των συγγενών και πριν ξημερώσει η Μεγάλη Εβδομάδα βεβήλωσαν 45 μνήματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα μάρμαρα, αποσπώντας μεταλλικά καντήλια και θυμιατά ευτελούς, μάλιστα, οικονομικής αξίας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ο δήμαρχος ζητά παρέμβαση και ελέγχους από την αστυνομία καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν «δεκάδες γραπτές και προφορικές καταγγελίες για ομάδες και συμμορίες που παραμονεύουν γύρω από τα Κοιμητήρια και επιτίθενται είτε σε ανύποπτους ηλικιωμένους, αρπάζοντας τσάντες και πορτοφόλια, είτε σπάνε αυτοκίνητα και αφαιρούν τσάντες, πολύτιμα υλικά και εξοπλισμό μέσα από αυτά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.