Ετοιμάζουν νέο σκληρό lockdown για την μισή Ελλάδα: Ποιες περιοχές είναι έτοιμες να «κλειδωθούν» εκ νέου (βίντεο-upd)

Ετοιμάζουν νέο σκληρό lockdown για την μισή Ελλάδα: Ποιες περιοχές είναι έτοιμες να «κλειδωθούν» εκ νέου (βίντεο-upd)

Έτοιμη να κλείσει πάλι με lockdown την μισή Ελλάδα είναι η κυβέρνηση, καθώς ανακοινώνεται ότι η Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Καρπάθος και ο Μυλοποτάμος Ρεθύμνου είναι οι πρώτες περιοχές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε σκληρό lockdown, την ημέρα που υποτίθεται αίρεται, ενώ έτοιμοι να κάνουν ανακοινώσεις για lockdown είναι και για την Ρόδο, αλλά και για την Πάρο!

Πολύ πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα, βάσει των κανόνων που ακολουθούν οι κυβερνητικοί, να κλείσουν εκ νέου αυτές τις περιοχές!

Συγκεκριμένα αναφέρουν «μεγάλη έξαρση νέων μολύνσεων στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και σε Ικαρία, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Νάξο και Σκιάθο».

Και όλα αυτά ενώ ανοίγουν τον τουρισμό!

Πώς και με ποιο τρόπο θα έρθουν οι τουρίστες όταν ετοιμάζεται να επιβληθεί lockdown πάλι στην μισή Ελλάδα και ειδικά στις τουριστικές περιοχές της είναι απορίας άξιο!

Όπως επίσης είναι απορίας άξιο πώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται στις περιοχές οι οποίες ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί σε μεγάλο ποσοστό, όπως είναι τα νησιά!

Δηλαδή τι θα συμβεί σε ένα μήνα; Θα κλείνουν πάλι τον ένα νομό μετά τον άλλο; Παρά το γεγονός ότι καθαρά λόγω βελτίωσης των κλιματολογικών συνθηκών ο ιός έχει υποχωρήσει;

Στην ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.188, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.322 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 677 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 381 (ημερήσια μεταβολή +30.03%)!

Τεράστια αύξηση που δείχνει ότι «κάτι δεν πάει καλά»! Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 344 ασθενείς και αυτό υψηλό ποσοστό.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική, καθώς από τα 2.188 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.077 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 124 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 111 κρούσματα

Δυτική Αττική: 82 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 152 κρούσματα

Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 332 κρούσματα

Νήσων: 6 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 133 κρούσματα

Πειραιώς: 137 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 215 νέες μολύνσεις, ενώ στο κόκκινο είναι η Αιτωλοακαρνανία με 132 νέα κρούσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.