Στην Ελβετία θα εκδοθεί ο Ρουμάνος που έκλεψε ρολόγια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ

Στην Ελβετία θα εκδοθεί ο Ρουμάνος που έκλεψε ρολόγια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ο 48χρονος Ρουμάνος ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία», με την κατηγορία πως έκλεψε τέσσερα πολυτελή ρολόγια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, να εκδοθεί στην Ελβετία.

Προερχόμενος με πτήση από το Βουκουρέστι, οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, ότι εις βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα, σε εκτέλεση του οποίου και συνελήφθη.

Έκτοτε κρατείται και σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα της Ελβετίας να εκδοθεί στη χώρα για να δικαστεί για την εις βάρος του αποδιδόμενη κλοπή. Παρότι ο ίδιος αρνείται την πράξη, συναίνεσε στην έκδοση, τονίζοντας ότι θα αποδείξει την αθωότητά του.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, η κλοπή τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, στην πόλη Νεσατέλ, όπου ο 48χρονος, μαζί με συνεργό του, επισκέφθηκαν επιχείρηση, με σκοπό την αγορά πολυτελών ρολογιών.

​​​​​​​Κατόπιν σχετικής επίδειξης από προσωπικό της εταιρείας, οι φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται ότι με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν τα πανάκριβα μοντέλα που ήταν τοποθετημένα σε θήκες και τα αντικατέστησαν με αλλά φθηνότερης αξίας. Η κλοπή έγινε αντιληπτή μέρες αργότερα από τους υπαλλήλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι την έκδοσή του στη Ελβετία, ο 48χρονος Ρουμάνος θα παραμείνει κρατούμενος στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.